Roger Federer BBC Yorumcu Kadrosuna Katılıyor

04.02.2023 - 12:38

Roger Federer BBC Yorumcu Kadrosuna Katılıyor

Tenisin efsane isimlerinden Roger Federer, BBC yorumcu kadrosuna katılıyor. The Telegraph’ın haberine göre 2023 Wimbledon tenis turnuvasında Roger Federer’in BBC’de yorumculuk yapması bekleniyor. Diğer yandan anlaşmanın henüz netlik kazanmadığı dile getiriliyor.

Geçtiğimiz yıl Londra’da tenise veda eden Roger Federer, hayatı boyunca tenisin içinde olacağını açıklamıştı. Duygusal vedanın üzerinden 1 yıl geçmeden Federer’in yorumculuk yapacağı iddia edildi. The Telegraph’ın haberine göre Roger Federer Wimbledon tenis turnuvasında BBC’de yorumculuk yapacak. Federer’in Wimbledon sonrasında Amerika Açık için de ESPN ile anlaşması bekleniyor.

BBC’nin Yorumcu Kadrosunu Güçlendirmesi Bekleniyordu

Büyük Britanya’da Wimbledon yayıncısı BBC, en çok izlenme oranlarına ulaştığı turnuva için kolları sıvadı. 1992 yılından bu yana ekranlarda tenis tutkunlarının karşısına çıkan Sue Barker olmadan ilk turnuvasını yayınlayacak BBC, yeni yorumcu kadrosu için çalışmalara başladı.

Şu an için BBC Wimbledon yorumcuları arasında John McEnroe, Tim Henman, Martina Navratilova ve Tracy Austin yer alıyor. The Telegraph’ın haberine göre bu kadroya Wimbledon 2023’te Roger Federer eklenecek.

Roger Federer’in yorumculuk kariyerini BBC ile sınırlamaması bekleniyor. Wimbledon dışında ESPN’de de görev alacağı tahmin edilen Federer’in John McEnroe ile benzer bir kariyeri olabilir. Efsane isimlerden John McEnroe da ESPN ve BBC’de yorumculuk yapıyor.
1 federer 4.2.23.webp      

Laver Cup Maçında Tenis ile İlgileneceğine Söz Vermişti

Roger Federer’in tenisi bırakması beklenen bir durumdu. Geçtiğimiz yıl malum ilan edildi ve Federer Laver Cup’ta Nadal ile çiftler maçına çıkarak tenisi bıraktı. O2 Arena’daki bu duygusal vedanın ardından Roger Federer gözyaşları eşliğinde açıklamalarda bulundu. Tenisi çok sevdiğini belirten İsviçreli raket, sporun içinde olmaya devam edeceğini dile getirdi. Gösteri maçları yapabileceğinin de sinyallerini veren Roger Federer’in ekranlara yorumcu olarak dönmesi bekleniyor.

3-16 Temmuz arasında oynanacak Wimbledon tenis turnuvası için BBC ile anlaşması beklenen Roger Federer, bu ekranlarda yorumculuk yapacak. Federer’in Amerika Açık içinse ESPN ile anlaşabileceği tahmin ediliyor. Bu anlaşmaların önümüzdeki dönemde netlik kazanması bekleniyor.