FIFA Dünya Kulüpler Kupası Haber Global’de

02.02.2023 - 10:35

FIFA Dünya Kulüpler Kupası Haber Global’de

Dünyanın en büyük takımını belirleyecek FIFA Dünya Kulüpler Kupası, Haber Global’de futbolseverlerle buluşuyor. Al Ahli-Auckland City maçıyla başlayan serüven, 11 Şubat’taki final maçıyla sona eriyor. Turnuvada yarı final, üçüncülük ve final maçları, Haber Global ekranlarından şifresiz yayınlanıyor.

Güney Amerika, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Okyanusya ve Afrika’dan şampiyonların mücadele ettiği FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nın yayıncısı belli oldu. 1 Şubat’taki Al Ahli-Auckland City maçıyla başlayan turnuva, 11 Şubat’taki final maçıyla sona erecek ve yarı finalden itibaren tüm karşılaşmalar Haber Global’den şifresiz yayınlanacak. Geçtiğimiz yıllarda Copa America yayın haklarını alarak dikkat çeken Haber Global, FIFA Dünya Kulüpler Kupası ile daha fazla ses getirmeyi planlıyor.

Yarı Finaller 7-8 Şubat’ta

Turnuva 1 Şubat’taki Al Ahli ile Auckland City arasındaki mücadele ile başladı. Afrika Şampiyonlar Ligi finalisti unvanıyla turnuvaya katılan Al Ahli, karşılaşmayı rahat kazanarak adını bir üst tura yazdırdı. Turnuvada 4 Şubat tarihinde çeyrek final maçları oynanacak. Al Ahli, bu tarihte Seattle Sounders ile karşılaşacak. Diğer çeyrek final eşleşmesinde ise Wydad ile Al Hilal kozlarını paylaşacak.

Haber Global’in yayınları ise 7 Şubat’ta başlayacak. Libertadores şampiyonu Flamengo, Wydad-Al Hilal maçının galibiyle finale yükselmek için kozlarını paylaşacak. Diğer yarı final eşleşmesinde ise Real Madrid ile Al Ahli-Seattle Sounders maçının galibi karşılaşacak. 8 Şubat’taki bu mücadele de Haber Global’den şifresiz yayınlanacak.

 1 fıfa 2.2.23.jpg      

Final 11 Şubat’ta

FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nda final ise 11 Şubat’ta oynanacak. Fas’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvayı yarı finalden itibaren Haber Global ekranlarından takip edebilirsiniz. 
2 fıfa 2.2.23.jpg      

Son Yıllarda Avrupa Ekipleri Mutlu Sona Ulaşıyor

Turnuvanın son döneminde Şampiyonlar Ligi şampiyonu ekiplerin mutlu sona ulaştığı görülüyor. 2012 yılında Corinthians’ın kazandığı turnuvanın ardından oynanan tüm turnuvalarda Avrupa takımları kupaya uzandı.

Geçtiğimiz yıl Chelsea’nin kazandığı turnuvayı en çok kazanan ekip ise Real Madrid. Şampiyonlar Ligi şampiyonu unvanıyla turnuvaya katılan Real Madrid, bir kez daha FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı müzesine götürmeye çalışacak.