Sadettin Saran: Yayın İhalesinde Tarihi Fırsat Kaçtı

30.11.2022 - 21:36

Sadettin Saran: Yayın İhalesinde Tarihi Fırsat Kaçtı

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, geçtiğimiz sezon yapılamayan yayın ihalesi hakkında konuştu. Yayın ihalesinde tarihi bir fırsatın kaçtığını belirten Saran, kulüplerin kendilerini anlamadığını dile getirdi.

Geçtiğimiz yıl yapılamayan ve beIN Sports ile 2 yıl daha uzatılan yayın ihalesiyle ilgili Sadettin Saran sessizliğini bozdu. Ajansspor’un haberine göre Sadettin Saran yayın ihalesinde tarihi bir fırsat kaçtığını açıkladı. Kulüplerin kendilerini anlamadığını belirten Saran, kulüplerin esir olduğunu dile getirdi.

Yayın Gelirinin TL’ye Bağlanması Sıkıntılı

Yayın ihalesinde gelirlerin TL’ye bağlanmasının problemli olduğunu dile getiren Sadettin Saran, bu zorlu dönemin geçeceğini belirtti.

Her şeyde daralma var, futbolda apayrı daralma var. Giderler arttı gelirler azaldı. En büyük gelir yayın geliri. Ancak yayında gelirlerin TL’ye bağlanması sıkıntı. Bu zor dönem inşallah geçecek.
1 ss.1.12.22      

Fenerbahçe ve Galatasaray Fırsatı Anladı

Kulüplerin yayın ihalesinde verdikleri teklifi anlamadıklarını belirten Sadettin Saran, tarihi fırsatın kaçtığını iddia etti.

Yayın ihalesinde bizim önerimiz yayıncının esirinin olmaktansa yayının sahibi olacaktı kulüpler. Yurtdışında örnekleri var. Olmayacak bir şey değildi. Tarihi fırsat kaçtı. Ticareti bilenler Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Göztepe, Sivasspor başkanları bunu anladılar. Tek teminat mektubu veren bizdik. Biz kulüplere “Gelin sahibi olun” dedik. Kulüpleri düşünerek iyi teklif yaptık. Kâr da vardı ileride komple sahip olacaklardı. Yayın hakları ve yayıncı kuruluş için şirket kurulacaktı, onun sahibi kulüpler olacaktı. İşletmesini biz yapacaktık. Garanti veriyorduk. Demek ki iyi anlatamamışız. Kulüpler esir. Pandemi geldi düşür, şu geldi düşür.
1 tff 1.12.22.jpg      

Ne Olmuştu?

Geçtiğimiz sezonun ortasında Türkiye Futbol Federasyonu yayın ihalesi açacağını duyurmuş ve şirketlerden teklif almıştı. beIN Sports en yüksek teklifi vermesine rağmen teklif yetersiz bulunmuş ve sözleşme imzalama hakkı Saran Group’a geçmişti. Daha sonrasında TFF, ihaleyi iptal ettiğini ve iki sezonluk beIN Sports ile anlaşma imzalandığını açıklamıştı.