Yürek Çıkmazı Dizisi Dünya Kupası Maçlarını Geride Bıraktı

30.11.2022 - 14:34

Yürek Çıkmazı Dizisi Dünya Kupası Maçlarını Geride Bıraktı

TRT 1 ekranlarından yayınlanan Yürek Çıkmazı dizisi Dünya Kupası maçlarını geride bıraktı. 29 Kasım reyting sonuçlarına göre tüm kategorilerde ilk 10’a giren dizi, dün oynanan Dünya Kupası maçlarından daha fazla reyting aldı. Bu sonuçla TRT’nin 29 Kasım’da TRT 1’den maç yayınlamamasının sebebi de anlaşıldı.

Dünya Kupası yayıncısı TRT’nin yayın politikası eleştirilere sebep oluyor. Karşılaşmalar varken dizi reklamı yapılması, maçların farklı kanallardan yayınlanması ve spiker sorunları göze çarpıyor. 29 Kasım tarihinde birçok futbolseverin beklemediği bir hamleye de imza atıldı. 18.00 seansındaki maçlardan Ekvador-Senegal TRT 1’den, Hollanda-Katar TRT Spor’dan yayınlandı. 22.00 seansındaki maçların da bu kanallardan yayınlanacağı tahmin ediliyordu ama TRT 1 Yürek Çıkmazı 5’inci bölümü ekranlara getirdi. 22.00’deki maçlardan Galler-İngiltere TRT Spor Yıldız’dan, İran-ABD ise TRT Spor’dan yayınlandı.

Beklenmedik bu durumun ardından 29 Kasım reyting sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Yürek Çıkmazı dizisi, Dünya Kupası maçlarını her kategoride geride bıraktı.

Total’de İlk 10’a Dünya Kupası Maçları Giremedi

RTÜK kuralları gereği artık reyting sonuçlarında sadece ilk 10 paylaşılıyor. 29 Kasım reyting sonuçları listesinde Total ilk 10’da herhangi bir Dünya Kupası maçı yer almadı. Yürek Çıkmazı dizisi ise Total’de 8’inci sıradaydı.

AB ilk 10’da ise iki Dünya Kupası maçı buluyordu. 7’nci sırada 18.00’deki Ekvador-Senegal maçı kendine yer bulurken, 8’inci sırada İran-ABD karşılaşması yer aldı. Buna karşılık TRT’nin sevilen dizisi Yürek Çıkmazı AB’de 5’inci sıradaydı.
20+ABC 1 ilk 10’da ise sadece bir maç kendine yer buldu. Listede 10’uncu sırada Ekvador-Senegal karşılaşması yer aldı. Yürek Çıkmazı bu listede de 5’inci sıradaydı. 

1 yürek çıkm. 30.11.22.jpg      

Hollanda ve İngiltere Maçları İlk 10’a Giremedi

Reyting sonuçlarına göre iddiası daha düşük seviyede görülen Galler-İngiltere ve Hollanda-Katar maçları hiçbir kategoride ilk 10’a giremedi. TRT’nin bu sonuçların ardından benzer bir yayın politikasına devam etmesi bekleniyor.