İngiltere-Galler Dünya Kupası Maçı 18.7 Milyon Kişi Tarafından İzlendi

30.11.2022 - 14:05

İngiltere-Galler Dünya Kupası Maçı 18.7 Milyon Kişi Tarafından İzlendi

Dünya Kupası B grubunda mücadele eden İngiltere ve Galler’in dün gece oynadığı karşılaşma, Büyük Britanya’da bir rekorun kırılması anlamına geldi. İngiltere’nin 3-0 üstünlüğüyle sona eren mücadele, 18.7 milyon kişi tarafından izlendi. Bu sayı, İngiltere-Galler maçının Dünya Kupası’nın BBC, iPlayer ve BBC Sport Online’dan en fazla izlenen maçı olmasını sağladı.

Dünya Kupası kuraları çekildiğinde B grubunda İngiltere ve Galler’in yer alması, Büyük Britanya’daki Dünya Kupası yayıncılarını muhtemelen iştahlandırdı. Turnuva öncesinde rekor sayıda izlenme beklenen mücadele, son maçlara girildiğinde biraz olsun beklentilerin gerisinde kaldı. Zira Galler’in gruptan çıkması, İngiltere’nin de Dünya Kupası dışında kalması için mucizelere ihtiyaç duyuluyordu. Buna rağmen İngiltere-Galler karşılaşması Büyük Britanya’da izleyici rekoru kırdı.

Açıklanan sayılara göre İngiltere ile Galler arasındaki Dünya Kupası mücadelesini, 18.7 milyon kişi takip etti. BBC, iPlayer ve BBC Sport Online üzerinden bu sayıya ulaşılması, karşılaşmanın en çok izlenen Dünya Kupası maçı olmasını sağladı.

Büyük Britanya’da Dünya Kupası’na İlgi Büyük

Büyük Britanya’da şu an için Dünya Kupası’na ilgi büyük. BBC, iPlayer ve BBC Sport Online üzerinden maçları takip edenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca 35 yaş altı kişilerin de BBC iPlayer’den maçları takip ettiği belirtildi. Bu sayının 6.3 milyon olduğu açıklandı.

İngiltere’nin turnuvada bir sonraki turları görmesi, sayının daha da artması anlamına gelecek. Son 16 turunda Senegal ile eşleşen İngiltere’nin olası çeyrek final, yarı final veya final maçlarında rekorun kırılacağı tahmin ediliyor.
1 İNG GALLER 30.11.2022.jpg      

Türkiye’de Sayılar Paylaşılmıyor

Türkiye’de spor yayıncıları hiçbiri izlenme sayılarını paylaşmıyor. Geçtiğimiz yıllarda günlük ilk 100 reyting listesi yayımlanıyordu ama daha sonrasında bu sayı ilk 10 şeklinde düzenlendi. Dolayısıyla karşılaşmaların Türkiye’de ne kadar izlendiği tam anlamıyla bilinemiyor.

Türkiye’deki yayıncı TRT’nin izlediği yayın politikası da birçok futbolseverin tepkisine yol açıyor. Maçların anlatımı ve özellikle internet yayını noktasında eleştiriler alan TRT’nin önümüzdeki dönemde daha iyi yayınlara imza atması bekleniyor.