TRT Dünya Kupası İçin Frekansını Değiştirdi

21.11.2022 - 12:30

TRT Dünya Kupası İçin Frekansını Değiştirdi

Dünya Kupası yayıncısı TRT, frekansında güncellemeye gittiğini duyurdu. Dünya Kupası için frekansını değiştirdiğini açıklayan TRT, maçları kesintisiz izlemek için güncellemelerin yapılması gerektiğini vurguladı. Digiturk, D-Smart, Tivibu ve benzeri platformlardan TRT’yi takip eden futbolseverler ise herhangi bir güncelleme yapmadan maçları takip edebiliyor.

Uluslararası turnuvalar öncesinde ve karşılaşmaların oynandığı esnada TRT’nin frekans değiştirdiği biliniyor. Yayın kuralları gereği frekans değişikliğine giden ve bu sayede kesintisiz maç yayını yapmayı hedefleyen TRT, Dünya Kupası öncesinde de değişikliğe gittiğini duyurdu. Katar-Ekvador karşılaşmasını takip etmek isteyen futbolseverler, ekranlarında bir uyarı ile karşılaştı. Frekans bilgilerini güncelledikten sonra TRT 1 kanalı açıldı ve futbolseverler karşılaşmayı takip edebildi.

Frekans Bilgilerini Twitter’dan Duyurdu

TRT 1 Twitter hesabından yeni frekans bilgisi paylaşıldı. Maçların oynandığı esnada frekans bilgisini güncellemesi gereken futbolseverler için yapılan paylaşım şu şekildeydi:

⚽️ 2022 FIFA Dünya Kupası maçlarını kesintisiz izleyebilmeniz için güncel frekans bilgilerimiz. ✍️
⚠️ Frekans bilgilerinizi kontrol etmeyi unutmayın!
📺 TRT 1 ve TRT Spor


Dünya Kupası Heyecanı TRT 1 ve TRT Spor’da Yaşanıyor

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası, 20 Kasım’da oynanan Katar-Ekvador karşılaşmasıyla başladı. Fenerbahçe forması giyen Enner Valencia’nın attığı 2 golle karşılaşmayı kazanan Ekvador, gruptan çıkmak için önemli bir adım attı. Yaklaşık 1 ay sürecek turnuvada tüm heyecan TRT 1 ve TRT Spor ekranlarında yaşanacak.

Gruplarda ilk iki maçlar TRT 1 ekranlarında yayınlanırken, grupların son maçlarının 8 tanesi TRT Spor’da, 8 tanesi ise TRT 1’de futbolseverlerle buluşacak. Son 16 turundan itibarense tüm karşılaşmalar yeniden TRT 1’de olacak. Frekans bilgilerini güncelleyerek Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nı kesintisiz takip edebilirsiniz. 

TRT 1 ve TRT Spor Güncel Frekans Bilgisi

  • Uydu: Türksat 4A
  • Frekans: 11794
  • Polarizasyon: V (Dikey)
  • Sembol Oranı: 30000
  • FEC: 3/4