Larkin Sakatlıktan Ne Zaman Dönecek?

21.11.2022 - 08:05

Larkin Sakatlıktan Ne Zaman Dönecek?

Anadolu Efes’in üç süper starından biri olan Larkin’in parkelere dönüş tarihi, merak konusu olmayı sürdürüyor. Özellikle Efes taraftarı, çok sevdikleri oyuncularının bir an önce sakatlığını atlatıp kadrodaki yerini almasını bekliyor. Anadolu Efes’in son iki sezonda kazanmış olduğu şampiyonlukta, hiç şüphesiz en ciddi pay sahiplerinden bir tanesi de takımın oyun kurucusu olan Shane Larkin’di. 1992 doğumlu yıldız isim kariyerinin en parlak günlerini bu periyotta Efes formasıyla geçirdi. Fakat sakatlık belası ne yazık ki Larkin’in peşini bir kez daha bırakmadı. Peki milli takım kampında sakatlanan ve o tarihten bu yana hiçbir resmi maçta forma giyemeyen Larkin, tam olarak ne zaman dönecek? Basketbol tutkunları bu konuda; “Larkin neden sakatlandı, Larkin ne zaman iyileşecek, Larkin hangi maçta oynayacak, Larkin sakat mı, Larkin’in sakatlığı geçti mi?” gibi aramalara yöneliyor. Sizler için bu sorulara yanıtlar aramaya çalıştık.

larkin kupa 

Larkin Neden Sakatlanmıştı?

 larkin avrupa basketbol şampiyonası

Larkin geçtiğimiz sene devşirme oyuncu olarak milli takımda da forma giymeye başlamıştı. 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası, aynı zamanda Larkin’in Türkiye ile çıktığı ilk büyük turnuvaydı. O turnuvada kamuoyunun genel olarak Larkin’den beklentisi oldukça yüksekti. Hatta Larkin’in varlığı nedeniyle uluslararası basketbol otoriteleri, milli takımımızı turnuvanın gizli favorilerinden biri olarak gösteriyordu. Grup maçlarında başarılı basketbolcu, kendisinden beklenen performansı tam anlamıyla gösteremedi. Özellikle top elindeyken şut atmak yerine genellikle risk almayarak topu arkadaşlarına teslim etmesi dikkat çekiciydi. Grup aşamasının son maçında koç Ergin Ataman, Larkin’in turnuva boyunca sakat sakat oynamaya çalıştığını itiraf etmişti. Son 16 Turu’nda Fransa’ya karşı oynanan kritik maç öncesi Larkin’in parmağındaki ağrı, ciddi bir boyut kazanmış ve oyuncu kadrodan çıkmak zorunda kalmıştı. Vakit kaybetmeden İstanbul’a dönen Larkin’in yapılan kontroller sonrasında 3. ve 4. parmaklarının arasında önemli bir yırtık olduğu saptandı. Larkin milli takım ile çıktığı o grup maçlarından sonra hiçbir müsabakada oynayamadı.

Larkin Parkelere Ne Zaman Dönecek?

 larkin efes şampiyon

Anadolu Efes taraftarı, hem kendi takımlarının hem de milli takımın en kilit isimlerinden biri olan Larkin’in döneceği günü sabırsızlıkla bekliyor. ABD’li oyun kurucunun dönüş tarihine ilişkin yakın zaman önce Efes’in Genel Direktörü olan Alper Yılmaz kapsamlı bir açıklamada bulunmuştu. Buna göre Yılmaz, Amerika’dan döndükten sonra Larkin’in yavaş yavaş toplu antrenmanlara başlayacağının altını çizmişti. Alper Yılmaz aynı açıklamada, Larkin’in tahmini dönüş süresinin kasım ayının sonlarına doğru olacağını aktarmıştı. Larkin’in sakatlığını atlatıp yeniden Efes formasıyla parkelere dönmesi, Eurolig’de bu aralar sallantılı sonuçlar alan takım için oldukça önemli. Bu nedenle kulüp, tedavi sürecini olabildiğince hızlandırmaya çalışıyor.