Bjelica Ne Zaman Dönecek?

21.11.2022 - 07:54

Bjelica Ne Zaman Dönecek?

Fenerbahçe Beko’da Nemanja Bjelica için artık geri sayım başlıyor. Sezon başından bu yana sakat olduğu için kadroda kendine yer bulamayan Sırp oyuncu, taraftarlarla kısa bir süre sonra bir araya geliyor. Peki Bjelica tam olarak parkelere ne zaman dönecek? “Bjelica neden sakatlandı, Bjelica ne zaman iyileşecek, Bjelica hangi maçta oynayacak, Bjelica sakat mı, Bjelica’nın sakatlığı geçti mi?” gibi trend sorulara sizler için yanıtlar aramaya çalıştık.

 bjelica

Bjelica Neden Sakatlanmıştı?

 bjelica sakatlık

Fenerbahçe Beko’da Sırp yıldız Nemanja Bjelica’nın sakatlık durumu adeta yılan hikayesine döndü. Geçmiş dönemlerde çok nadir olarak sakatlanan ve hatta taraftarlarının “Buz Adam” olarak nitelendirdikleri Sırp yıldız, bu sene sakatlık problemlerinden bir türlü kurtulamadı. Neyse ki takımın bu sezona harika başlaması, bu sakatlığı büyük bir problem olmaktan çıkardı. Eurolig’de lider olan Fenerbahçe’de sağlık ekibi ve teknik ekip, yıldız ismin tam anlamıyla iyileşmeden parkelere dönmesini istemiyor. Bilindiği üzere kadrosunda büyük bir revizyona giden Fenerbahçe Beko, eski oyuncusunu NBA takımlarından Golden State’ten transfer etmişti. NBA’deki son sezonunda müthiş bir performans gösteren ve takımın şampiyon olmasına katkı sunan Bjelica, Avrupa’da tekrar Fenerbahçe Beko’yu tercih etti. Sırbistan Milli Takımı ile Avrupa Şampiyonası’na hazırlandığı bir dönemde baldır bölgesinden sakatlık geçiren Bjelica, zorunlu olarak kadrodan çıkartılmıştı. Transferi sonrasında büyük sevinç yaşayan taraftarlar, oyuncuyu şu ana kadar hiç izleyemediler.

Bjelica, Parkelere Ne Zaman Dönüyor?

 fenerbahçe beko bjelica ne zaman dönecek

Bjelica, Fenerbahçe Beko’ya geldiğinde tedavi sonrası antrenmanlara başlamış ancak ağrılarının nüksetmesi sonucunda yeniden rehabilitasyon programına alınmıştı. Kulüp o dönem parkelere dönmesi beklenen oyuncunun güncel durumu hakkında kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendirmişti. Ekim ayının son haftasında yapılan bu açıklamada, yıldız basketbolcunun rehabilitasyon programından 4 hafta kadar sonra durumunun yeniden değerlendirileceği belirtmişti. Bu açıklama ile beraber oyuncunun dönüşünü dört gözle bekleyen taraftarlar, büyük bir hayal kırıklığı yaşamıştı. 34 yaşındaki Bjelica için ön görülen yeni rehabilitasyon süresi, kasım ayının sonlarına doğru doluyor. Dolasıyla bu sıralar, kulüpten Bjelica’nın güncel durumuna dair yeni bir açıklama bekleniyor.

Nemanja Bjelica Kimdir?

bjelica golden state 

Fenerbahçe Beko’lu taraftarların takımlarında yeniden görmek adına büyük bir heyecan duydukları Sırp yıldız, 9 Mayıs 1988’de Belgrad’da doğdu. Uzun forvet pozisyonunda oynayan Bjelica, 2010 yılında NBA Draftı’na seçildi. Oyuncu, kariyerine Kızılyıldız takımında başladıktan sonra İspanya’nın o dönemki adıyla Caja Laboral takımına transfer olmuştu. Burada 3 sezon oynayan ve kendini Avrupa basketboluna tanıtan “Profesör” lakaplı Bjelica, 2013 yılında Obrdovic’in isteği ile o dönemki adıyla Fenerbahçe Ülker’e transfer olmuştu. Ülkemizde 2 sezon oynadıktan sonra NBA’in yolunu tutan Bjelica, sırasıyla Minnesota, Sacramento ve Golden State takımlarında oynadı. Bu yaz döneminde Fenerbahçe Beko’ya geri dönen Sırp basketbolcu, kariyerinde genellikle 8 numaralı formayı giydi. Buz Adam, 2009 yılında beri Sırbistan Milli Takımı adına başarılı bir şekilde mücadele vermeyi sürdürüyor.