Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti

21.11.2022 - 07:34

Hıncal Uluç Hayatını Kaybetti

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle yoğun bakımda bulunan Hıncal Uluç hayatını kaybetti. 83 yaşında hayata gözlerini yuman Uluç, bir süredir A Spor ve Sabah Gazetesi’nde görev alıyordu.

Spor yorumcusu ve gazeteci Hıncal Uluç, hayata gözlerini yumdu. Bir süredir sağlık sorunları sebebiyle yoğun bakımda bulunan Uluç, 83 yaşında hayatını kaybetti. Türkiye’deki birçok kanalda görev alan Uluç, en son A Spor’da futbolseverlerin karşısına çıkıyordu. Uluç, Sabah Gazetesi’nde de köşe yazılarına imza atıyordu.
1 hıncal uluç      

Hıncal Uluç Kimdir?

Hıncal Uluç, 1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya geldi. İlkokula Bandırma'da başlayan Uluç, 1950 senesinde Kilis'te bitirdi. 1952 senesinde ortaokula Antakya'da başladı ve geri kalan eğitimini de Ankara Kurtuluş Lisesi'nde tamamladı. Bir dönem İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü, sonrasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni kazandı. Yenigün gazetesinde spor sayfası hazırlamaya başlayan Uluç, böylece gazeteciliğe ilk adımını attı.

TRT kurulunca pazartesi günleri yine Cumhuriyet'te tam sayfa TV gazetesi yaptı. 1980 senesinde Gelişim Yayınları'nın sahibi Ercan Arıklı ile bir dergi çıkarmak üzere İstanbul'a gelen Uluç, Zafer Mutlu'nun daveti ile 1990 senesinde Sabah gazetesinde yazmaya başladı. Hıncal Uluç, geçtiğimiz yıllarda NTV ve NTV Spor kanallarında görev aldı. NTV’de 90 dakika programıyla dikkat çeken Uluç, hastalığı öncesinde Sabah Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyor ve aynı grubun spor kanalı A Spor’da futbol yorumculuğu yapıyordu. Uluç, 21 Kasım 2022 tarihinde 83 yaşında yaşamını yitirdi.