BEDAVA CANLI MAÇ İZLE Katar-Ekvador 20 Kasım TRT LİNK

20.11.2022 - 14:28

BEDAVA CANLI MAÇ İZLE Katar-Ekvador 20 Kasım TRT LİNK

FIFA 2022 Dünya Kupası nihayet bu akşam saat 19.00’da oynanacak olan Katar Ekvador maçı ile beraber start alıyor. İlk kez kış aylarında organize edilecek olan turnuva,  izleyicilere müthiş bir futbol şöleni yaşatacak gibi görünüyor. Açılış maçını canlı olarak izlemek isteyen futbol tutkunları, genel olarak; “Katar maçı izle, Ekvador maçı izle, Katar Ekvador canlı izle, Katar Ekvador canlı maç izle, Katar Ekvador maç izle, Katar Ekvador bedava maç izle, Katar maçı canlı izle, TRT link, online maç izle, ücretsiz maç linkleri, Dünya Kupası izle, Dünya Kupası maçı izle, açılış maçı hangi kanalda, TRT şifresiz izle” gibi aramalara yöneliyor. Müsabakadan önce dikkat çeken gelişmeleri ve istatistikleri sizler için derledik.

KATAR-EKVADOR MAÇINI CANLI İZLEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

katar ekvador

Katar-Ekvador Maçı Canlı Yayın Linki

Katar-Ekvador İzleme Linki Katar’ın ev sahipliğindeki FIFA Dünya Kupası maçları, daha önceki turnuvalarda olduğu gibi yine TRT 1 ekranlarında olacak. Dünya Kupası’nın ülkemizde başka ir yayıncısı bulunmuyor.

Katar-Ekvador Maçı Canlı Takip

Açılış maçı olan Katar Ekvador maçına Al Bayt Stadyumu ev sahipliği yapacak. Maç içi istatistikleri 90 dakika boyunca takip etmek adına aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

KATAR EKVADOR MAÇI CANLI TAKİP

Ev Sahibi Grubun Favorisi Değil

katar basın toplantısı

Katar hiç şüphesiz ki Dünya Kupası tarihinin en tartışmalı ev sahiplerinden biri durumunda. Henüz Dünya Kupası başlamadan Katar’ın ev sahibi olmasına ilişkin pek çok spekülasyon kamuoyunda kendine yer buldu. Tüm bu tartışmaların ortasında Katar, kupa özelinde ortaya koyduğu yasaklarla eleştirilerin merkezinde oldu. Diğer Dünya Kupalarına kıyasla bu turnuvada seyirci sayısında bariz bir düşüş bekleniyor. Hatta öyle ki ev sahibinin, bu sorunu çözmek adına paralı taraftarlar alarak tribünleri dolu göstermeye çalıştığına dair iddialar söz konusu. Her ne kadar Katar Futbol Federasyonu bu iddiaları yalansa da görüntüler bu durumu açıkça ortaya koyuyor. Katar, şu an turnuvanın en zayıf halkalarından biri olarak kabul görüyor. Buna rağmen ev sahibi ekibin kendi taraftarının da desteği ile grupta sürpriz yapabileceğini savunanların sayısı da az değil. Ekvador, Hollanda ve Senegal’in yer aldığı A Grubu, oldukça keyifli maçlara sahne olacak gibi görünüyor. Katar’ın başında İspanyol teknik direktör Sanchez bulunuyor. Takım buraya gelirken Asya elemelerinde oldukça başarılı bir performansa imza atmıştı. Tarihlerinde ilk defa Dünya Kupası’nda yer alacak Katar’ın turnuvaya nasıl bir renk katacağı merak konusu.

Ekvador Hazırlık Maçlarında Gol Yemedi

ekvador dünya kupası

A Grubu’nun önemli takımlarından biri olan Ekvador, Dünya Kupası öncesinde oldukça ilginç bir istatistiğe sahip. Takım 30 Mart tarihinde Arjantin’e karşı oynadığı resmi maçtan sonra toplamda 6 hazırlık maçı oynadı. Bu 6 hazırlık maçında Ekvador takımı kalesinde hiç gol görmedi. 2 maçı 1-0’lık skorlarla kazanan takım, diğer 4 maçtan ise golsüz beraberlikle ayrıldı. Takım bu savunma performansını Dünya Kupası’na yansıtabilirse sürpriz yapabilecek takımlar arasında kendine yer bulabilir. Bu arada takımın son 3 hazırlık maçının da 0-0 bitmesi, savunma başarısına rağmen hücum konusunda da bazı soru işaretlerini beraberinde getiriyor. Ekvador, Güney Amerika Elemeleri’nde topladığı 26 puan ile Katar vizesini almayı başarmıştı. Fenerbahçe’den de çok iyi tanıdığımız Valencia takımın yine en önemli kozu olacaktır. Bilindiği üzere yıldız isim milli takım formasıyla Ekvador’da en çok gol atan futbolcu durumunda. Üstelik Valencia şu anda oldukça parlak bir sezon geçiriyor. Fenerbahçe ile 20 maçta 15 gol atan oyuncu, aynı zamanda milli takımın kaptanlığını da üstleniyor. Takımda Valencia dışında Torres, Ramirez, Mena, Mendez, Caicedo ve Rodriguez gibi dikkat çeken isimler de yer alıyor.

Dünya Kupası’nın ”En”leri

dünya kupasının yıldızları

Uluslararası düzeyde futbolun zirvesi olarak görülen Dünya Kupası, bir kez daha futbol tutkunlarıyla buluşuyor. Milyonlarca kişiyi fark ülkelerde ekran karşısına yaklaşık bir ay boyunca bağlayacak olan Dünya Kupası, şu anda futbolun ana odak noktası. Tarihte ilk olarak 1930 yılında Uruguay’da gerçekleştirilen kupada en çok şampiyon olan takım Brezilya. Sambacılar şu ana dek toplamda 5 defa zafere ulaştı. Kupada en çok finale çıkan takım ise 8 final deneyimi yaşayan Almanya. Maç başına en fazla gol ortalaması yakalayan takım ise 2,72 gol ortalaması ile Macaristan. Dünya Kupası tarihinin en gollü maçı ise 7-5 biten Avusturya- İsviçre müsabakası oldu. Macaristan’ın 1982 yılında El Salvador’u 10-1 yendiği maç ise kupanın en farklı galibiyeti olarak tarihteki yerini aldı. Dünya Kupası tarihinde en çok gol atan oyuncu ise Almanya adına Miroslav Klose. Bakalım Katar’da oynanacak ve bu akşam açılışı gerçekleşecek olan 2022 Dünya Kupası, hangi yeni istatistikleri doğuracak. Spor Ekranı olarak herkese seyir zevki yüksek bir Dünya Kupası dileriz.