Basketbol Süper Ligi Yeni Sezonda beIN Sports’ta

27.09.2022 - 20:41

Basketbol Süper Ligi Yeni Sezonda beIN Sports’ta

Basketbol Süper Ligi’nin 2022/23 sezonundaki yayıncısı belli oldu. Yeni sezonda Basketbol Süper Ligi beIN Sports’tan naklen yayınlanacak. Cuma günü Türk Telekom-Darüşşafaka maçıyla başlayacak yeni sezonun tüm karşılaşmalarını beIN Sports ekranlarından takip edebilirsiniz.

İki sezondur Basketbol Süper Ligi yayıncısı özelinde birtakım sorunlar yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl ligin başlamasına birkaç gün kala yayıncı belli olmuş ve Tivibu maçları yayınlayacağını açıklamıştı. Haftada iki karşılaşma da şifresiz yayınla TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelmişti. Yeni sezonda da durum değişmedi ve yayıncı sezonun başlamasına birkaç gün kala belli oldu. Basketbol Süper Ligi 2022/23 sezonunda beIN Sports ekranlarından naklen yayınlanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu BSL fikstür sayfasında yayıncının beIN Sports olarak paylaşılması, yayıncı krizinin de sona ermesi anlamına geldi.

1 bein bsl 27.9.2022.jpg      

beIN Sports 5 Basketbol Süper Ligi için Yayına Başlayacak

beIN Sports’un eldeki içeriklerinin sayısının artması daha fazla kanal ihtiyacını beraberinde getirdi. Bunu gören kanal yönetimi yeni kanal beIN Sports 5’in yayın hayatına başlayacağını duyurdu. Bu kanalda ağırlıklı olarak Basketbol Süper Ligi maçları ekranlara gelecek. 

Her maçın farklı saatte başlaması sayesinde beIN Sports’un tek kanaldan yayınları ekranlara getirmesi bekleniyor. Önümüzdeki günlerde kanalın konuyla ilgili detaylı açıklama yapacağı tahmin ediliyor.


Haftada İki Maçın Şifresiz Yayınlanması Bekleniyor

Basketbol Süper Ligi’nde yine haftada iki karşılaşmanın şifresiz yayınlanması bekleniyor. Digitürk’ün verdiği yayın akışında sezonun ilk maçı Türk Telekom ile Darüşşafaka mücadelesinin şifresiz yayın programında yer aldığı görüldü. Cuma günü 19.00’daki mücadele beIN Sports Haber ekranlarından basketbolseverlerle buluşacak. Şifresiz yayınlanacak diğer mücadelenin ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl şifresiz maçların yayıncısı TRT Spor ve TRT Spor Yıldız’dı. Bu sezon ise şifresiz karşılaşmaların beIN Sports Haber ekranlarından yayınlanacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde hem beIN Sports’un hem de Türkiye Basketbol Federasyonu’nun konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Anlaşmanın kaç yıllık olduğu, şifresiz maçların nasıl belirleneceği ve benzeri sorular da açıklamanın ardından yanıt bulacak.