Faroe Adaları-Türkiye UEFA Uluslar Ligi Maçı TRT 1’de

23.09.2022 - 06:52

Faroe Adaları-Türkiye UEFA Uluslar Ligi Maçı TRT 1’de

UEFA Uluslar Ligi’nde son hafta maçlarına geçildi. Oynadığı hiçbir maçı kaybetmeyen ve grup liderliğini garantileyen Türkiye, son maçında Faroe Adaları’na konuk oluyor. Pazar 21.45’teki Faroe Adaları-Türkiye UEFA Uluslar Ligi maçı, TRT 1’de futbolseverlerle buluşuyor.

UEFA Uluslar Ligi’nde son haftaya girildi. Gruplarını lider bitiren ekiplerin bir üst klasmana yükseleceği Uluslar Ligi’nde Türkiye son maçlar öncesinde liderliği garantiledi. Önümüzdeki turnuvada B klasmanında mücadele edecek Türkiye, son maçında Faroe Adaları ile karşılaşacak. Mücadelenin yayıncısı ise TRT 1 oldu. Pazar 21.45’teki Faroe Adaları-Türkiye mücadelesini, TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Faroe Adaları Beklentileri Karşılayamadı

Son yıllarda eleme aşamalarında yaptığı sürprizlerle dikkat çeken Faroe Adaları, UEFA Uluslar Ligi’nde tam anlamıyla beklentileri karşılayamadı. Türkiye’nin tökezlemesi durumunda liderliği zorlayabileceği düşünülen Faroe Adaları, gerilerde kaldı ve grupta sadece Litvanya’yı mağlup edebildi.

Son maçta Türkiye önünde galip gelmek isteyen Faroe Adaları, böylece turnuvaya galibiyetle veda etmeyi amaçlıyor.
1 TUR 23.9.2022.jpg      

Kuntz’dan Kadro Açıklaması

Lüksemburg ve Faroe Adaları maçları öncesinde açıklanan kadro kamuoyunda tepkilere sebep olmuştu. Özellikle Beşiktaşlı taraftarlar Salih Uçan’ın neden kadroda yer almadığını merak etti. Stefan Kuntz da Lüksemburg maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında sorulara yanıt verdi. Mayıs-Haziran aylarındaki kadro ile mücadele etmek istediklerini belirten Kuntz, sakatlıklar olmasaydı aynı kadroyu çağıracağını dile getirdi. Milli takıma gelen herkesin mutlu olduğunun da altını çizen Kuntz şu ifadeleri kullandı:

Oyuncularım buraya çok mutlu geliyor. Benim bir katkım var mı? Bunu onlara sormak lazım. Takım ruhumuz çok iyi. Böyle devam etmek istiyoruz.
Mayıs-Haziran döneminde çalıştığım oyuncularla bu dönemi de geçirmek istedim. Mayıs-Haziran dönemindeki oyuncularla çalışmayı istedim. Çünkü amacımız sahada otomatikleşmeyi sağlamak. İkincisi de takım ruhu. Birbirine göre hareket eden bir takım oluşturduk. Sakatlıklar olmasaydı Uluslar Ligi bitene kadar kadroyu değiştirmeyecektik.
Sakatlıklar olmasaydı, kadroyu asla değiştirmeyecektik. Süper Lig 'de maç kaçırmadan izledik. Oyuncuların oynadığı kulüplerin teknik direktörleriyle de konuştuk. Kenan Hoca, Emre Belözoğlu ve Çağdaş Atan ile görüştü. Ben de Jorge Jesus ve Ömer Erdoğan ile görüştüm.
Bu; bir oyuncuya ya da bir takıma karşı alınmış kararlar değil. Tolga Ciğerci savunma olarak daha güçlü bir oyuncu. İsmail de Türkiye'nin potansiyele sahip genç oyuncularından biri. Kimin yerini kimle daha iyi dolduracağımızı düşünüyoruz kadroyu kurarken.