Ercan Osmani Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

31.08.2022 - 07:57

Ercan Osmani Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Bilindiği üzere Ergin Ataman önderliğinde Basketbol A Milli takımımız, 1 Eylül 2022 tarihinde başlayacak olan Avrupa Basketbol Şampiyonası’na sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Ataman’ın aday listesinde yer alan Ercan Osmani, pek çok basketbolsever için sürpriz bir isim. Özellikle Litvanya ve Sırbistan maçlarında dikkatleri üzerine çeken oyuncu; “Ercan Osmani kimdir, Ercan Osmani nereli, Ercan Osmani kaç yaşında, Ercan Osmani hangi takımda, Ercan Osmani hangi mevkide?” gibi aramaların ön plana çıkmasına neden oldu. Milli takımla beraber 12 kişilik aday kadrosunda kendine yer bulan Ercan Osmani’yi sizler için mercek altına aldık.

ercan osmani

Ercan Osmani Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

ercan osmani milli takım

Basketbol tutkunlarının genellikle hazırlık maçlarıyla beraber tanıma şansı bulduğu Ercan Osmani, esasen Arnavut kökenlidir. Fakat FIFA’nın özel izniyle A milli takımın hem 2023 Dünya Kupası Elemeleri hem de 2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası kadrosunda kendine yer bulabildi. Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından Türk statüsünde oynayacak olan Ercan Osmani, kampa daha sonradan dahil oldu. Ay yıldızlı ekibin çok şey beklediği isim, mevkii olarak pota altında oynuyor. Uzun forvet olarak geçen isim, 2.13 cm boyuna sahip.

Ercan Osmani Kariyeri

ercan osmani türkiye basketbol ligi

Ercan Osmani 4 Ağustos 1998 yılında doğdu. Kariyeri boyunca genellikle 6 numaralı formayı giyen Ercan Osmani, bu yaz milli takımımız için mücadele verecek. Sürpriz bir şekilde kadroya dahil olan Osmani’nin X faktör olması bekleniyor. Uzun forvetin kariyerinden öne çıkan notları şu şekilde:

  • 2013 senesinde başlayan kariyerinde, özellikle Bandırmaspor takımında kendini gösterme şansı buldu.
  • 2016-2017 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde toplamda 26 maçta şans buldu. Bu maçlarda 8.1 sayı ve 5.1 ribaund ortalaması tutturdu.
  • 2020 senesinde Beşiktaş’ın kadrosuna dahil oldu. Oyuncu Beşiktaş ile 3 senelik bir sözleşmeye imza attı.
  • 2020 yılının kasım ayında köpek saldırısına uğrayan ve sol el bileğini kıran Arnavut kökenli pivot, o olayla beraber 2020-2021 sezonunu büyük ölçüde kaçırmıştı.
  • Beşiktaş ile 2021-2022 sezonunda 21 maça çıktı. Forvet oyuncusu bu maçlarda yaklaşık olarak 19 dakika civarında parkede kaldı. Osmani geçen sezonu 9.4 sayı ortalaması ile kapattı.
  • Bu yaz ise Daçka tarafından takıma dahil edildi. Daçka Ercan Osmani ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını resmi olarak duyurdu.

Ercan Osmani Sosyal Medya Hesapları

Bu sene hem milli takım hem de Darüşşafaka’nın başarısı için ter dökecek olan Ercan Osmani, son dönemde basketbolseverlerin en çok araştırdığı isimlerden biri durumunda. Ercan Osmani’nin 700 takipçili bir Twitter hesabı ve 1600 takipçili bir Instagram hesabı bulunuyor. Oyuncu her iki sosyal medya hesabını da çok aktif bir şekilde kullanmıyor. Ercan Osmani’nin Twitter hesabına buradan, Instagram hesabına ise buradan ulaşabilirsiniz.