Bülent Yıldırım Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Yorumculuk Yapıyor?

31.08.2022 - 07:38

Bülent Yıldırım Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Yorumculuk Yapıyor?

Bir dönem Türkiye’nin en başarılı hakemlerinden biri olan Bülent Yıldırım, hakemlik sonrasında kariyerine yorumcu olarak devam ediyor. Hakemliği kadar yorumculuğuyla da ses getiren Bülent Yıldırım, şu ana dek pek çok farklı platformda çalışma şansı buldu. Sizler için, “Bülent Yıldırım kimdir, Bülent Yıldırım nereli, Bülent Yıldırım hangi kanalda yorumculuk yapıyor, Bülent Yıldırım Twitter hesabı var mı?” gibi soruları yanıtladık.

bein yıldırım yorumcu

Bülent Yıldırım Kimdir?

bülent yıldırım bein

Bülent Yıldırım ismini pek çoğumuz başarılı bir Süper Lig hakemi olarak tanıdık. Fakat Yıldırım, mesleği bıraktıktan hemen sonra yorumcu olarak karşımıza çıktı. Peki yorumlarıyla beğeni toplayan Bülent Yıldırım kimdir?

  • Bülent Yıldırım 1 Mart 1972 tarihinde doğmuştur. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gözlerini açan Yıldırım, henüz 10 yaşındayken sporla tanışma şansı buldu. Özellikle atletizm, hentbol, voleybol ve futbolla ilgilenen isim, üniversite takımlarında görev aldı.
  • 1990 senesindeki ÖSS’de Kayseri şehrinin birincisi olmuştur. ODTÜ’de Siyaset Bilimi bölümüne yerleşen Bülent Yıldırım, üniversiteden mezun olduktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda çalışmaya başladı.
  • 1994 senesinde ODTÜ’nün açtığı hakemlik kursuna dahil oldu. Daha sonraki süreçlerde ilgili sınavlara dahil olup hakemlik yapmaya hak kazanmıştır. Süper Lig seviyesinde ilk olarak 2003-2004 sezonunda oynanan Elazığspor-Adanaspor maçında görev almıştır.
  • FIFA kokartlı Bülent Yıldırım, tam 28 sene boyunca hakemlik yapmıştır. 2019-2020 sezonunda düdüğünü asan Yıldırım, ilk olarak CNN Türk’te yorumcu olarak çalıştı. Sonrasında ise yayıncı kuruluş olan Bein Sports bünyesinde yorumcu olarak çalışmaya başlamıştır.
  • O dönem Beşiktaşlı taraftarlar Bein Sports’un aldığı bu kararı sosyal medyadan yoğun şekilde protesto etmişti.

Bülent Yıldırım Nereli?

Bülent Yıldırım, yaşamının ciddi bir bölümünü İstanbul’da geçirmesine rağmen aslen Kayserilidir. Bu arada hakemlik yaptığında ise “Ankara bölgesi hakemi” olarak anılıyordu.

Bülent Yıldırım Hangi Programda Yorumculuk Yapıyor?

Bülent Yıldırım Bein Sports kanalındaki yorumculuk görevine tüm hızıyla devam ediyor. Eski hakemlerden Lale Orta ve Deniz Çoban ile beraber “Trio” adlı programda önemli pozisyonları yorumlamaktadır.

Bülent Yıldırım Sosyal Medya Hesapları

bülent yıldırım

Bülent Yıldırım’ın şu anda Instagram, Facebook ve Twitter’da herhangi bir sosyal medya hesabı bulunmuyor. Bülent Yıldırım ile alakalı çeşitli fake hesaplar söz konusu olsa da başarılı yorumcunun resmi düzeyde bir hesabı yok.