Austria Wien-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu İlk Maçı D-Smart’ta

17.08.2022 - 16:19

Austria Wien-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu İlk Maçı D-Smart’ta

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, play-off turunda Austria Wien ile karşılaşıyor. Austria Wien-Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı D-Smart’ta futbolseverlerle buluşuyor. Perşembe 22.00’den itibaren mücadeleyi Spor Smart ekranlarından takip edebilirsiniz.

Slovacko karşısında rahat şekilde tur atlayan Fenerbahçe, play-off turunda Austria Wien ile eşleşti. Austria Wien-Fenerbahçe mücadelesinin yayıncısı ise geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Perşembe 22.00’deki mücadeleyi, Spor Smart ekranlarından izleyebilirsiniz.

Henüz Rakibimizi Detaylı İncelemedik

Slovacko’yu iç sahada 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. Deplasmandaki mücadelenin ardından Jorge Jesus açıklamalarda bulundu. Rakiplerini detaylı inceleme fırsatı bulamadıklarını belirten tecrübeli teknik adam şu ifadeleri kullandı:

Birincisi elde ettiğimiz avantajla skoru korumak, turu geçmek. İkincisi de çok süre almayan oyuncuların oynaması. Lig maçından farklı 7 oyuncu oynattık bugün. Oyunculara maç ritmi ve form kazandırmak bizim için önemli. Oyuncuların hepsi de istediklerimizi karşıladılar ve gösterdiler ki biz bu takımda herkese güvenebiliriz. Benim hedefim de bu. Önemli olan bu iki faktördü bizim için. Öncelikli hedefimiz gruplara kalkmak. Sonra da gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Çünkü Fenerbahçe Avrupa kulüpler sıralamasında hak etmediği şekilde çok aşağılarda. Her zaman yukarıda olması gerekiyor. Yarışmacı bir takım olduğunu tekrar göstermesi gerekiyor ama bu yavaş yavaş olacak bir şey. Fenerbahçe'nin hedefi benim Benfica'dayken oynadığım gibi her zaman yukarılarda oynamak olmalı. Henüz rakibimizi detaylı incelemedik, fırsat olmadı. Pazartesi lig maçı var, öncelikli hedefimiz bu maç. Sonra Avrupa'daki rakibimizin hazırlıklarına başlayacağız. Her şey sırasıyla. Ama bugün bu turu geçmek önemliydi. Hiç kaybetmedik. Uzatma dakikalarında Dinamo Kiev'e kaybettiğimiz Şampiyonlar Ligi maçı hariç.

1 fb 17 ağustos.jpg      

Austria Wien Play-off Aşamasından Turnuvaya Dahil Oldu

Fenerbahçe’nin rakibi Austria Wien, play-off aşamasından turnuvaya dahil oldu. Turu geçen taraf olmak isteyen Austria Wien, adını UEFA Avrupa Ligi gruplarına yazdırmayı hedefliyor. Turun kaybeden tarafı ise yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam edecek.

Avusturya temsilcisi Austria Wien ile Fenerbahçe arasındaki UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı, Perşembe 22.00’den itibaren Spor Smart’ta.