Başakşehir-Antwerp UEFA Konferans Ligi Play-off Turu İlk Maçı TRT 1’de

17.08.2022 - 10:03

Başakşehir-Antwerp UEFA Konferans Ligi Play-off Turu İlk Maçı TRT 1’de

Breidablik karşısında zorlanmadan tur atlayan temsilcimiz Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Antwerp ile eşleşti. Başakşehir-Antwerp UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçı TRT 1’de olacağı açıklandı. Perşembe 20.45’ten itibaren bu müsabakayı, TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

UEFA Konferans Ligi’nde Konyaspor’un elenmesiyle tek temsilcimiz Başakşehir kaldı. Breidablik karşısında iki maçı da kazanarak turlayan Başakşehir, Belçika Pro League temsilcisi Antwerp ile eşleşti. Başakşehir-Antwerp mücadelesinin yayıncısı ise TRT 1 oldu. Perşembe 20.45’teki mücadele, TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.
1 başakşehir 17.8.2022.webp      

Gruplara Kalmak İstiyoruz

Breidablik’i deplasmanda 3-1, iç sahada ise 3-0 mağlup ederek play-off aşamasına kalan Başakşehir’de mücadelenin ardından teknik sorumlu Erdinç Sözer ve futbolcu Hasan Ali Kaldırım açıklamalarda bulundu. Sözer, gruplara kalmak istediklerini ifade ederken Hasan Ali Kaldırım Antwerp’in daha ciddi bir ekip olduğunu ve tempolarını arttırmaları gerektiğini vurguladı. Hasan Ali Kaldırım’ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şu şekilde:

Skora baktığımızda rahat gibiydi ama ilk devre biraz sıkıntı yaşadık ilk gole kadar. İlk maçta güzel bir avantaj yakalamıştık. Daha iyi olabilirdi. Bugün biraz kendimizi eleştirmemiz lazım. Bu turdan itibaren daha iyi takımlar çıkacak önümüze. Oyunu daha erken koparabilirdik. Biraz daha tempo kazanmamız lazım. Onun için bir öz eleştiri yapmam gerekiyor. Ama önemli olan turu geçmekti. Özellikle ülke puanı için Konya da elenmiş. Bir sonraki turda da ciddi rakibe karşı oynayacağız. İnşallah tur atlayıp gruplara kalırız.
Sezona çok iyi başladık. Bunun sinyallerini kamp döneminde sezon öncesi gösterdik. İyi başlamak istiyorduk. Sezonu erken açtık. Erken açan takımlar biraz sezon ortasına doğru mental ve fiziksel anlamda çöküş yaşayabiliyor. Hocalarımız ve teknik ekip bunu şimdiye kadar iyi yönlendiriyor. Herkese şans geliyor. Bu şansı da herkes iyi değerlendiriyor. Geniş bir kadroya sahibiz. Antwerp de ciddi bir rakip hem hocaları hem oyuncular biz de kadrolara baktık. İlk maç içerde sonra deplasmanda ciddi bir rakip bizi bekliyor. Maçtan maça bakmak istiyoruz. Şimdi önümüzde Konya deplasmanı var. Zor bir deplasman önce orayı geçip sonra Antwerp’e hazırlanmak istiyoruz.

Başakşehir ile Antwerp arasındaki UEFA Konferans Ligi play-off turu ilk maçını, Perşembe 20.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.