Türkiye’nin Katılacağı Akropolis Turnuvası NTV’de

17.08.2022 - 09:47

Türkiye’nin Katılacağı Akropolis Turnuvası NTV’de

EuroBasket ve Dünya Kupası eleme maçları hazırlıklarını sürdüren Türkiye, Yunanistan’da düzenlenecek Akropolis Turnuvası’nda boy gösterecek. Polonya, Gürcistan ve Yunanistan ile karşılaşacak Türkiye’nin tüm maçları NTV’den yayınlanacak. 17-19 Ağustos arasındaki turnuvayı NTV ekranlarından takip edebilirsiniz.

Dünya Kupası elemeleri ilk turunda beklenen performansı gösteremeyen Türkiye, Ergin Ataman yönetiminde hedefi EuroBasket şampiyonluğu şeklinde belirledi. Bu doğrultuda hazırlıklarını sürdüren Türkiye, Yunanistan’da düzenlenen Akropolis Turnuvası’na katılacak. 17-19 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek turnuvanın yayıncısı ise NTV oldu. Karşılaşmaları NTV ekranlarından takip edebilirsiniz. Yayın programı ise şu şekilde:

Çarşamba
  • 18.00 Türkiye-Gürcistan
Perşembe
  • 18.00 Polonya-Türkiye
Cuma 
  • 21.00 Yunanistan-Türkiye

1 ergin ataman.jpg      

Büyük Britanya Maçında Çok Heyecanlıydım

Türkiye’nin yeni koçu Ergin Ataman, geçtiğimiz günlerde TRT Spor’a özel açıklamalarda bulundu. Büyük Britanya maçında Euroleague finalinden daha fazla heyecanlandığını belirten Ataman, final maçıyla turnuvayı sonlandırmak istediklerini dile getirdi.

İnşallah turnuvayı 18 Eylül’de final maçıyla bitireceğiz. Hemen 20 Eylül’de de Efes ile çalışmalara başlayacağız. Hepimiz buna hazırız. Türk Milli takım ile çok önemli bir misyonumuz var. Diğer tarafta da Euroleague’de üst üste şampiyon olmuş bir takım olarak yeniden o hedefle yola çıkmamız gerekiyor.
Benim için bu takımla çalışmak büyük bir heyecan. Milli takım armasıyla bir hedefe doğru yönelmek çok büyük heyecan. Euroleague’de son iki yılda şampiyon olduk ama orası farklı bir yer. 8 ay devam eden bir yer… Burada her şey 2 haftada belli olacak. Uzun hazırlık dönemi ve benim için de heyecanlı. En son 2016 yılında milli takım antrenörüydüm ve sonrasında ilk kez Büyük Britanya maçında milli takım baş antrenörü olarak sahaya çıktım. Maçın başında çok heyecanlıydım. EuroLeague finaline çıkarken bu kadar heyecanlı değildim. Çünkü alıştım orada. Rakipler belli, takımımın sistemi belli. Şimdi ne olursa olsun yeni takım, yeni oyuncular… Manevi heyecan ve teknik olarak da neleri başaracağız… 6-7 takım çok iddialı. Yunanistan, Slovenya, Sırbistan çok ciddi rakipler. Fransa, Litvanya ve İtalya da çok ciddi ekipler.
Yunanistan ve Sırbistan’ı diğer takımlara göre daha tecrübeli görüyorum. Slovenya’da Doncic, Dragic kardeşler var. Çok iyi bir takım ama sanki bana Yunanistan ve Sırbistan bir adım önde gibi geliyor. Hepsi çok ciddi ekipler.