Necati Ateş TRT Spor Yorumcusu Oldu

14.08.2022 - 08:25

Necati Ateş TRT Spor Yorumcusu Oldu

Geçtiğimiz sezon Galatasaray’da Fatih Terim’in yardımcılığını yapan Necati Ateş, TRT Spor yorumcusu oldu. TRT Spor ekranlarında Stadyum programında Süper Lig maçlarına dair yorumlarını paylaşan Necati Ateş, her maçın ardından futbolseverlerle buluşuyor.

Futbolculuk kariyerinde Adanaspor, Galatasaray ve Antalyaspor gibi kulüplerde forma giyen Necati Ateş, futbolu bıraktıktan sonra kısa bir süre Lig TV’de yorumculuk yaptı. Ardından Fatih Terim’in teknik kadrosuna giren Ateş, geçtiğimiz sezon Galatasaray ile yollarını ayırdı. Necati Ateş’in yeni adresi ise TRT Spor oldu. Necati Ateş, Stadyum programında her maç günü yorumlarını TRT Spor ekranlarında paylaşıyor.

Eski Futbolcular Yorumculuğa Yönelmeye Başladı

Son dönemde eski futbolcuların yorumculuk yapmaya başladığı görülüyor. Erman Özgür, Nihat Kahveci, Tolga Zengin, Ayhan Akman, Tümer Metin, Elvir Balic gibi isimler son dönemde birçok farklı kanalda futbolseverlerin karşısına çıkıyor. Bu isimlere Stadyum programıyla Necati Ateş de eklendi.

Stadyum’un yeni kadrosunda eski Fenerbahçeli futbolcu Kemal Arslan da yer alıyor. Önümüzdeki dönemde yorumculuk yapan eski futbolcuların sayısının artması bekleniyor.
1 necati ateş.jpg      

Necati Ateş Kimdir?

3 Ocak 1980 yılında İzmir’de doğan Necati Ateş, futbola 1997 yılında Altay formasıyla başladı. Altay’da yaklaşık 4 sezon forma giyen Ateş, ardından yıldızının parlayacağı Adanaspor’a transfer oldu. 2001 yılındaki bu transferin ardından 2003/04 sezonunda Necati Ateş’in yolu Galatasaray ile kesişti. Burada 4 sezon forma giyen ve 46 gol atan Ateş, ardından Real Sociedad’ın yolunu tuttu.

2009/10 sezonunda Real Sociedad ile sözleşmesini fesheden Necati Ateş, Antalyaspor ile anlaştı. 2011/12 sezonunun devre arasında yeniden Galatasaray ile anlaşan Necati Ateş, futbolu bıraktıktan sonra yayıncı kuruluş Lig TV’de yorumculuk yaptı. Ardından tekrar sahalara dönen Necati Ateş, Fatih Terim’in yardımcılarından biri oldu.

Fatih Terim’in ayrılığı sonrası Galatasaray’a bir kez daha veda eden Necati Ateş, 2022/23 sezonunda TRT Spor ekranlarında futbolseverlerin karşısına çıkacak.