Türkiye-Ukrayna Basketbol Hazırlık Maçı NTV’de

11.08.2022 - 09:44

Türkiye-Ukrayna Basketbol Hazırlık Maçı NTV’de

Dünya Kupası elemeleri ve EuroBasket 2022’ye hazırlanan Türkiye, Ukrayna ile hazırlık maçına çıkıyor. Bugün 20.00’deki mücadelenin yayıncısı NTV oldu. Türkiye’nin tüm karşılaşmalarını olduğu gibi Ukrayna mücadelesini de NTV ekranlarından izleyebilirsiniz.

Kötü bir eleme dönemi geçiren ama buna rağmen üst gruba çıkmayı başaran Türkiye, Dünya Kupası elemeleri öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Ergin Ataman yönetiminde ilk hazırlık maçına Ukrayna karşısında çıkacak Türkiye’nin bu mücadelesi, NTV ekranlarından naklen yayınlanacak. Bugün 20.00’deki mücadeleyi NTV’den izleyebilirsiniz.

Ömer Faruk Yurtseven Krizi

Ömer Faruk Yurtseven’in kadrodaki konumunu beğenmediği gerekçesiyle milli takıma katılmayı reddettiği iddia edildi. Yurtseven bu iddiaları yalanladı ve ilerleyen turnuvalarda görev verilmesi durumunda formayı giyeceğini açıkladı. Ergin Ataman ise dün yaptığı açıklamada Ömer Faruk Yurtseven hakkında şu ifadeleri kullandı:

Ben çok üzüldüm ve şok oldum. Biz kadroyu açıkladıktan sonra böyle bir haber geldi. Ben inanamadım. İngiltere maçında kadrodaydı. Ondan önce de bizimle antrenman yaptı. Yardımcılarımla konuştum, onlar ulaşmaya çalıştılar. Beni en çok kıran bize cevap vermedi. Bizi hep bir Amerikalı menajerle muhatap etti. Burada çok ciddi menajer etkisi görüyorum. Onun için bu sezonun çok önemli olduğunu, yazın orada antrenman yapacağını söyledi. Anlam veremedim bu karara. Diğer takımların NBA'deki en iyi oyuncuları gelirken, Ömer Faruk için de bu bir fırsat olabilirdi. Bizim için de farklı bir oyuncuydu. Neden böyle bir karar aldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Genç bir oyuncu, kaybetmekten yana değilim. İleride hatasını anlayacağını ve arkadaşlarının yanına döneceğini düşünüyorum. Bir gençlik hatası yaptığını düşünüyorum. Teknik olarak bir sıkıntı yok ama büyük hedefle çıktığımız yolda Türk halkına, spor kamuoyuna bir özür borcu var. Sadece basketbol oynamak için değil, Türk bayrağını zirveye çıkarmak için buradayız.
1 basket.webp      

Elemeler Ağustos Sonunda Başlıyor

Dünya Kupası elemeleri ikinci etabı 25 Ağustos’ta başlayacak. İlk olarak Letonya ile karşılaşacak Türkiye’nin, sonraki rakibi Sırbistan olacak. Bu karşılaşmaların ardından da EuroBasket heyecanı yaşanacak.

Bugün 20.00’deki Türkiye-Ukrayna ve Türkiye’nin önümüzdeki dönemdeki tüm karşılaşmaları NTV’den naklen yayınlanacak.