İtalya Kupası 2022/23 Sezonunda TRT Spor’da

04.08.2022 - 10:01

İtalya Kupası 2022/23 Sezonunda TRT Spor’da

Coppa Italia’nın Türkiye yayıncısı değişmedi. Yeni sezonda da İtalya Kupası’nın yayıncısı TRT Spor oldu. İtalya Kupası ilk tur maçlarından Verona-Bari mücadelesini ekranlara taşıyacak TRT Spor, önümüzdeki turlarda da yayınlarına devam edecek.

Yaklaşık 3 sezonda İtalya Kupası’nı futbolseverlerle buluşturan TRT Spor, 2022/23 sezonunda da karşılaşmaları ekranlara getireceğini duyurdu. Hafta sonu başlayacak İtalya Kupası’nda Pazar 19.00’daki Verona-Bari mücadelesini yayın akışına alan TRT Spor’un önümüzdeki dönemde birçok mücadeleyi futbolseverlerle buluşturması bekleniyor.

İlk Turdan Tek Maç Yayın Akışında

İtalya Kupası yayınlarına geçtiğimiz yıllarda 3’üncü veya 4’üncü turdan itibaren başlayan TRT Spor, bu sezon 1’inci turu boş geçmedi ve Pazar 19.00’daki Verona-Bari mücadelesini yayın akışına aldı.

Mert Çetin ve Koray Günter gibi iki tanıdık ismin formasını giydiği Verona, geçtiğimiz sezon İtalya Serie C’den Serie B’ye yükselen Bari’yi konuk ediyor. Tek maçın sonunda galip gelen tarafın üst tura yükseleceği Verona-Bari karşılaşmasını, Pazar 19.00’dan itibaren TRT Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

1 italya kupası.jpg      

Son Dönemde Kupa Organizasyonları TRT Spor’da

TRT Spor, son dönemde kupa maçlarının yayın haklarını alarak futbolseverlerin karşısına çıkıyor. Yaklaşık 3 yıl önce FA Cup yayın haklarını alarak tarihin en eski futbol organizasyonunu o dönem şifresiz futbolseverlerle buluşturan TRT Spor, İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası yayın haklarını halen elinde bulunduruyor. 

Yaz aylarında takımların hazırlık maçlarını ve Avrupa kupalarındaki ön eleme mücadelelerini ekranlara taşıyan TRT Spor’un yeni sezon için beIN Sports ile anlaşarak TFF 1'inci Lig maçlarını da yayınlaması bekleniyor. Futbol içeriklerinin sayısını böylece arttırmayı planlayan TRT Spor’un stüdyo programlarıyla da fark yarattığı biliniyor. Her gün canlı yayınlarla Türkiye ve dünyadan sporun nabzını tutan TRT Spor’un yeni dönemde yine iddialı olması bekleniyor.

Birkaç sürpriz yayın hakkını daha alabileceği iddia edilen TRT Spor’da olacağı şu an için resmiyet kazanan tek organizasyon İtalya Kupası. Önümüzdeki günlerde TFF 1'inci Lig ve Rezerv Lig maçlarının da İtalya Kupası’nın yanına eklenebileceği tahmin ediliyor.