Ali Akman Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

31.07.2022 - 19:40

Ali Akman Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray, uzun zamandır peşinde olduğu Ali Akman’da mutlu sona ulaştı. Galatasaray, aynı zamanda Ayhan Akman’ın da yeğeni olan Ali Akman transferine başarılı bir şekilde noktayı koydu. Ali Akman’ın kulübe kazandırılmasının ardından özellikle de sarı kırmızılı taraftarlar internette, “Ali Akman kimdir, Ali Akman nereli, Ali Akman sosyal medya hesapları, Ali Akman hangi pozisyonda oynuyor” gibi aramalara yöneldi. Sizin için Galatasaray’ın yeni transferi Ali Akman hakkında merak edilenleri mercek altına almaya çalıştık.

Ali Akman Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Galatasaray, adı bir süredir kulüple anılan Ali Akman ile anlaşma sağladı. Taraftarlarda büyük bir heyecan yaratan Ali Akman transferinin takıma ciddi bir katkı sunması bekleniyor. Peki Galatasaray’ın yeni transferi Ali Akman kimdir? Genç oyuncu Ali Akman 18 Nisan 2002 yılında Bursa’da doğdu. Aynı zamanda Türkiye U-21 takımında da düzenli olarak forma giyen Ali Akman, santrafor pozisyonunda oynuyor. 9 numaralı formayı giyen oyuncunun boyu ise 1.73. Ali Akman zaman zaman sol ve sağ kanat gibi pozisyonlarda da oynadı. Okan Buruk’un çok istediği ve takıma kazandırdığı Ali Akman transferinde Ayhan Akman’ın da önemli bir role sahip olduğu konuşuluyor. Oyuncunun Transfer Market verilerindeki güncel piyasa değeri 1.2 milyon Euro olarak görünüyor.

Ali Akman Kariyeri

Ali Akman’ın memleketi Bursa’dan Hollanda’ya dek uzanan ilginç bir kariyer hikayesi bulunuyor. Oyuncunun kariyerinde şu ana dek olup bitenlere gelin birlikte bakalım.

  • Ali Akman doğduğu şehrin takımlarından biri olan İnegölspor’da futbol hayatına başladı.
  • 2015 senesinde Bursaspor, burada başarılı bir futbol oynayan oyuncuyu kadrosuna dahil etti.
  • Ali Akman Bursaspor ile 3 senelik bir profesyonel sözleşme imzaladı.
  • Bursaspor yönetimi, etik dışı transfer çalışması yapan oyuncusunu 2021 yılının mart ayında kadro dışı bıraktığını açıkladı.
  • Bursaspor ile yollarını olaylı bir şekilde ayırmak zorunda kaldı. Hemen sonrasında Bundesliga’nın güçlü ekibi Frankfurt, Ali Akman ile 4 senelik sözleşme imzaladı.
  • Frankfurt, genç ve deneyimsiz olan Türk oyuncuyu ilk sene Hollanda Ligi takımlarından Nijmegen’e kiraladı. Hollanda’da ilk maçını Ajax’a karşı oynadı.
  • Bu takımda geçen sene toplamda 32 maça çıktı ve 6 gol kaydetti.
  • Bu yaz döneminde Frankfurt’a geri dönen Ali Akman, bu defa da Galatasaray’a kiralandı.
  • Yıldız oyuncu, A Milli takımın hemen hemen tüm alt yaş gruplarında forma giydi.

Ali Akman Sosyal Medya Hesapları

Galatasaray yerli transferde Ali Akman ile taraftarını mutlu etmeyi başardı. Peki Ali Akman’ın bir Instagram ve Twitter hesabı var mı? Genç oyuncu, hem Twitter hem de Instagram’da oldukça aktif. Ali Akman’ın 66 bin takipçili sayfasına buradan, 10 bin takipçili sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.