Bülent Timurlenk Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Yorumculuk Yapıyor?

31.07.2022 - 17:19

Bülent Timurlenk Kimdir, Nereli, Hangi Kanalda Yorumculuk Yapıyor?

Türk sporunun duayen isimlerinden biri olan Bülent Timurlenk, hem köşe yazıları hem de kendine has yorumlarıyla büyük beğeni topluyor. Deneyimli isim, aynı zamanda pek çok muhabirin ve sunucunun yetişmesinde önemli bir role sahip. Bein Sports kanalının sembol isimlerinden biri olan Bülent Timurlenk’in kariyerini ve yaptığı programları merak edenler için kısa bir rehber içeriği oluşturduk. Bülent Timurlenk kimdir, Bülent Timurlenk kaç yaşında, Bülent Timurlenk nereli ve Bülent Timurlenk hangi programda yorumculuk yapıyor? Bu ve diğer soruların yanıtlarına beraber bakalım.

Bülent Timurlenk Kimdir?

Bülent Timurlenk sadece Türk futbolu değil aynı zamanda dünya futbolunu da her daim çok yakından takip eden ve kendini bu anlamda yenileyen bir spor adamı. Deneyimlerini uzun yıllar boyunca köşe yazılarına taşıyan başarılı isim, klasik maç yorumlarının haricinde futbola analitik bir bakış açısı kazandırmıştır. Timurlenk Saint Michel ve İstanbul Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Üniversitede İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünü başarı ile bitirmiştir. İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilen Timurlenk, Star gazetesinin kuruluş dönemlerinde yer aldı. Bu süreçte aynı zamanda bazı internet projeleri için içerik yönetmenliği yaptı. Dergin deneyimi de oldukça yüksek olan Bülent Timurlenk, önce Tribün dergisinde sonra da Galatasaray dergisinde çalıştı. Habertürk kanalında yaptığı Futbol Blog programında geniş kitlelere ulaştı. Evli ve iki çocuk babası olan yorumcunun aynı zamanda kendisine ait bir blog sayfası da mevcuttur. Şu anda aktif olarak Sabah gazetesinde yazılar yayınlamaktadır. Bu yazılar ortalama olarak haftada 1 defa okuyucusu ile buluşmaktadır. Bir ara A Spor kanalında da programlara yorumcu olarak katılan Timurlenk’i futbolseverler uzun zamandır Bein Sports ekranlarında izliyor.

Bülent Timurlenk Nereli?

Bülent Timurlenk’in biyografisine baktığımız zaman, yaşamının önemli bir çoğunluğunu İstanbul’da geçirdiğini görüyoruz. Kolej eğitimini ve üniversiteyi de İstanbul’da okuyan Bülent Timurlenk, uzun yıllardır İstanbul piyasasının içerisinde.

Bülent Timurlenk Hangi Programda Yorumculuk Yapıyor?

Bülent Timurlenk çalıştığı kanallarda kendine has yorumculuğuyla dikkat çekmiştir. Başarılı ismin Bein Sports kanalında birden fazla programda kendine yer bulduğunu belirtebiliriz. Gün Ortası, Maç Gecesi gibi kanallarda her daim yorumcu olarak Bülent Timurlenk ismini görmek mümkün. Ayrıca bazı önemli maçların öncesinde ve sonrasında saha kenarındaki ekipte yer alabilmektedir.

Bülent Timurlenk Sosyal Medya Hesapları

Bülent Timurlenk’in şu anda 114 bin takipçili bir Twitter hesabı bulunuyor. Bu hesabı aktif kullanan Timurlenk, Avrupa transfer piyasasından öne çıkan gelişmeleri sayfasına taşıyor. Timurlenk’in Twitter sayfasına erişmek için buraya tıklamanız yeterlidir.