Carsen Edwards Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

30.07.2022 - 12:40

Carsen Edwards Kimdir, Kaç Yaşında, Hangi Mevkide Oynuyor?

Fenerbahçe Beko, uzun süren sessizliğinin ardından şutör transferi için nihayet düğmeye basmış durumda. Takım ihtiyaç duyduğu pozisyonu ABD’den bulmuş gibi görünüyor. G-League’de gösterdiği performansla fark yaratan ve kısa bir süre de Boston Celtics forması ile izlediğimiz Carsen Edwards, Fenerbahçe Beko ile anlaşmak üzere. Pek çok kaynağın doğruladığı haber basketbol gündemine bomba gibi düştü. Peki Carsen Edwards kimdir, Carsen Edwards kaç yaşında, Carsen Edwards nereli ve Carsen Edwards hangi mevkide oynuyor? Bu soruların yanıtlarına kısaca göz atalım.

Carsen Edwards Kimdir, Hangi Pozisyonda Oynuyor?

Geçen seneyi ligde şampiyon kapatan Fenerbahçe Beko, transfer dönemine oldukça hareketli başlamıştı. Sadece gelen değil giden oyuncular da epey konuşulmuştu. Takımda uzun süredir başarıyla forma giyen Vesely, De Colo ve Henry’nin farklı takımlara transfer olması, taraftarda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. İtoudis önderliğinde büyük ölçüde yeni bir takım kurmak isteyen Fenerbahçe Beko, şu ana dek Motley, Wilbekin, Jekiri, Samet, Bjelica gibi isimleri kadrosuna dahil etmeyi başardı. Fenerbahçe Beko, gelen son haberlere göre şimdi de şutör oyuncu Carsen Edwards ile anlaşmaya son derece yakın. Carsen Edwards 12 Mart 1998 yılında doğdu. 24 yaşındaki oyuncu point guard pozisyonunda oynuyor. 1.80 boyuna sahip olan şutör, hızlı top sürme becerisi ve oyunun yönünü değiştirme konusundaki çevikliği ile dikkat çekiyor. Carsen Edwards Fenerbahçe Beko’ya transfer olursa ilk kez ABD dışında bir ülkede oynama şansı bulacak.

Carsen Edwards Kariyeri

Carsen Edwards’ın Fenerbahçe Beko’ya geleceği haberi, güvenilir bir kaynak olan Eurohoops tarafından da doğrulandı. Carsen Edwards kariyerinden öne çıkan noktaları kısa kısa maddeleyelim:

  • Houston doğumlu oyuncu lisede Atascocita’da oynadı. Buradaki son senesinde 26.3 sayı ortalaması yakaladı.
  • Üniversite kariyerini Purdue’de sürdürdü. 2016-2019 yılları arasında mücadele ettiği kolej basketbolunda önemli başarılara imza attı.
  • 2019 yılında NBA draftına katılmak istediğini açıkladı.
  • İlk draft hakları Philadelphia’da olmasına rağmen bu hakkı Boston ile takas edildi. Boston Celtics kendisini 2019 yılındaki NBA draftında 33. sıradan seçti.
  • İlk NBA maçına 23 Ekim 2019’da çıktı. 13 Kasım tarihinde Washington’a karşı oynanan maçta 18 sayı atarak rekor kırdı.
  • 2021’de Celtics için Yaz Ligi’nde oynasa da kısa süre sonra Memphis’e takas edildi.
  • 2022-2022 sezonunda G League takımlarından Salt Lake City kendisini transfer etti. Burada 26.7 sayı ortalaması yakaladı.
  • 3 Nisan 2022’de NBA takımlarından Detroit ile 1 senelik bir anlaşma gerçekleştirdi.
  • ABD’nin genç milli takım kadrolarında da kendine yer buldu. 2017 senesindeki, FIBA U19 Dünya Kupası kadrosuna seçildi. Carsen Edwards burada bir bronz madalya alma şansı yakaladı.

Carsen Edwards Sosyal Medya Hesapları

Carsen Edwards’ın Fenerbahçe ile anlaşmak üzere olduğu haberi gündeme gelince sarı lacivertli taraftarlar Carsen Edwards’in sosyal medya hesaplarını araştırmaya başladı. Carsen Edwards’ın 255 bin takipçili Instagram hesabına buradan ulaşabilirsiniz. Oyuncunun 58 bin takipçili Twitter hesabı içinse bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.