Liverpool-Manchester City Community Shield Maçı Tivibu Spor’da

28.07.2022 - 20:28

Liverpool-Manchester City Community Shield Maçı Tivibu Spor’da

Premier Lig'i şampiyon tamamlayan Manchester City ile FA Cup şampiyonu Liverpool Community Shield maçında karşı karşıya geliyor. Bu keyifli mücadelenin yayıncısı geçtiğimiz saatlerde belli oldu. Cumartesi günü 19.00’daki mücadele, Ercan Taner’in anlatımıyla Tivibu Spor 3 ekranlarında futbolseverlerle buluşacak.

İngiltere’de Premier Lig şampiyonu ile FA Cup şampiyonunun sezon öncesinde karşılaştığı mücadeleye Community Shield deniyor. Takımların Premier Lig öncesinde birbirlerini tarttığı bu karşılaşma, bu sezon Liverpool ile Manchester City arasında oynanacak. Karşılaşmanın yayıncısı ise FA Cup yayın haklarını elinde bulunduran Tivibu Spor oldu.

Cumartesi 19.00’daki Liverpool-Manchester City Community Shield maçı, Ercan Taner’in anlatımıyla Tivibu Spor 3 ekranlarında olacak. Tivibu Spor tarafından yapılan paylaşım ise şu şekilde:

Jürgen Klopp mu, Pep Guardiola mı? Darwin Nunez mi, Erling Haaland mı? Mohamed Salah mı, Kevin De Bruyne mi? 
Community Shield Tivibu Spor'da!
Liverpool Manchester City 
Cumartesi
19.00
Tivibu Spor 3 






Liverpool’da Darwin Nunez Hamlesi

Geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlayan Liverpool, hücuma takviyede bulundu. Darwin Nunez’i transfer eden Liverpool, Sadio Mane ile yollarını ayırdı. Roberto Firmino’nun da takımdan ayrılacağı konuşuluyor.

Hareketli bir transfer dönemi geçirmeyen Liverpool, hazırlık maçlarında dikkat çekici performanslara imza attı. Özellikle Leipzig deplasmanında 5-0’lık galibiyet ve Nunez’in bu maçta 4 gol atması dikkatleri çekti.



                      1 liverpool 28.7.2022.jpg      

Manchester City İki Hazırlık Maçını da Kazandı

Hazırlıklarını ABD’de sürdüren Manchester City, yeni sezon öncesinde iki hazırlık maçı yaptı. Bu karşılaşmaların ilkinde Club America’yı 2-1 geçen City, son maçta Bayern Münih’i 1-0 mağlup etti.

Transfer döneminde Sterling ile yollarını ayıran Manchester City, Erling Haaland’ı kadrosuna kattı. 

2 liverpool 28.7.2022.jpg      

Son 5 Maçta 3 Beraberlik

Manchester City ile Liverpool arasında oynanan son 5 maçta 3 kez denge bozulmadı. Geçtiğimiz sezon Liverpool rakibini FA Cup’ta mağlup ederken, Manchester City 2020/21 sezonunun ikinci yarısında Anfield’da 4 gollü galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon ligde oynanan iki maç da 2-2 sona erdi.

Geçtiğimiz sezon FA Cup’ta mutlu sona ulaşan Liverpool ile son haftada mucizevi bir geri dönüşe imza atarak sezonu şampiyon tamamlayan Manchester City arasındaki Community Shield maçı, Cumartesi 19.00’da Ercan Taner’in anlatımıyla Tivibu Spor 3 ekranlarında olacak.