661'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Dmax’te

01.06.2022 - 11:51

661'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Dmax’te

661'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri Dmax’te sporseverlerle buluşuyor. 1-3 Temmuz’daki müsabakaları canlı yayınlarla Dmax’ten takip edebilirsiniz. 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin tarihi ve yayıncısı belli oldu. Geçtiğimiz yıl Covid-19 sebebiyle festivalden uzak, sadece müsabakaların gerçekleştiği etkinlik, bu yıl 1-3 Temmuz’da sporseverlerle buluşacak. Yayıncı ise geçtiğimiz yıl olduğu gibi Dmax. Müsabakaları canlı yayınlarla Dmax’ten izleyebilirsiniz.

Dmax Twitter’dan Duyuruyu Yaptı

661'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni ekranlara getireceğini Twitter’dan duyuran Dmax, şu paylaşımı yaptı.

Er meydanında buluşmaya hazır mıyız? 661'inci Tarihi #Kırkpınar Yağlı Güreşleri canlı yayınla 1-2-3 Temmuz'da DMAX'te!

Geçtiğimiz Yıl Sadece Müsabakalar Gerçekleşti

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, geçtiğimiz yıl sadece müsabakaların yapıldığını ve Covid-19 sebebiyle festival boyutunun yapılamadığını dile getirdi. Bu yıl daha farklı bir organizasyonun planlandığını belirten Gürkan, şu açıklamaları yaptı:

Covid-19 salgını nedeniyle ülke genelinde 1 yıl yağlı güreşlerden ve Kırkpınar'dan uzak kaldık. Geçen sene ise kısıtlı sayıda seyirci ve salgın tedbirlerine uyarak sadece güreşlerimizi yapabildik. Festival boyutu Kırkpınar'la bir bütün. Ancak geçen yıl pandemi nedeniyle festivalimizi yapamadık. Bu yıl festival bölümüyle de coşkulu bir Kırkpınar haftası yaşayacağız.

660'ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivanlığı Ali Gürbüz Kazandı

Geçtiğimiz yıl 2011, 2012 ve 2019 Kırkpınar başpehlivanı Ali Gürbüz ile Edirne Trakya Birlik pehlivanı İsmail Koç, karşı karşıya geldi. Yoğun tezahürat alan pehlivanlar güreşe başladı. 

Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren İsmail Koç daha hareketli olsa da tecrübeli başpehlivan Ali Gürbüz kontrollü hamleleriyle rakibinin oyunlarını boşa çıkardı. Müsabakanın 40 dakikalık normal süresinde galip gelen olmayınca, puan alanın kazandığı bölüme geçildi. 
1 kırkpınar 1.6.2022                  
Müsabakanın 48'inci dakikasında İsmail Koç'u bastırarak puan alan Ali Gürbüz 660'ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı olmayı başardı.

Müsabakanın ardından açıklamalarda bulunan Ali Gürbüz, cezalı olduğu dönemde bile çalışmayı bırakmadığını belirtti. Emeklerinin karşılığını aldığını dile getiren Gürbüz, bu yıl da başpehlivan olması durumunda ebedi altın kemerin sahibi olacak.