Süper Lig Yayın Krizi Sona Eriyor

01.06.2022 - 12:19

Süper Lig Yayın Krizi Sona Eriyor

TFF’nin Süper Lig yayınları için Digitürk ile anlaştığı ve 2 milyar 50 milyon TL’lik bir ödeme yapılacağı iddia edildi. Bu da yayın krizinin sona ermesi anlamına geliyor.

Yaklaşık 6 ay önce tamamlanması gereken Süper Lig yayın ihalesinde nihayet sona geliniyor. Ajansspor’un haberine göre TFF ile beIN Sports anlaşma sağladı. Tarafların 2 yıllık anlaşma imzaladığı ve beIN Sports’un ilk yıl 2 milyar 50 milyon TL ödeme yapmayı kabul ettiği dile getirildi. Ayrıca önümüzdeki yıl da enflasyon oranı kadar artış yapılacak.  

Kulüpler 1 Yıllık Anlaşma İstedi

1 tff 1.6.2022.jpg     
Süper Lig'deki yayıncı konusu çözüme kavuştu. 

Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler uzun süredir görüşme halinde olduğu mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Kulüpler, 1 yıllık anlaşma istese de yayıncı kuruluş 2 yıllık anlaşmada diretti.

Yayıncı kuruluş beIN Sports bu yıl 2 milyar 50 milyon TL ödeme yapacak, önümüzdeki yıl ise enflasyon artışı kadar ücrette artış olacak. Öngörülen artış ise %50. Bunun yanında isim sponsoru Spor Toto ile anlaşma yenilendi. Buradan da yaklaşık 500 milyon TL’lik bir gelir söz konusu olacak. 

Süreç Kötü Yönetildi

Süper Lig yayın ihalesi süreci oldukça kötü yönetildi. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında sürecin tamamlanması bekleniyordu. Kur artışı sebebiyle bu ihale Şubat’a ertelendi. Şubat ayında ise Digitürk’ün tek başına verdiği teklifler beğenilmedi ve TFF Digitürk’ten teklifi yükseltmesini istedi. Digitürk teklifini yükseltmeyince imza hakkı en yüksek ikinci teklifi veren Saran ve TRT’ye geçti. İki kurum da imzaları attı ama bu kez de TFF’den yanıt alınamadı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in görevden ayrılması sonrasında ihale tam anlamıyla ortada kaldı. Alınan bilgiye göre TFF’de gündem ihaleden çok 17 Haziran’da yapılacak seçim. Bu yüzden de beIN Sports ile anlaşma imzalandı ve seçime odaklanıldı.
TFF’nin önümüzdeki günlerde beIN Sports ile anlaşıldığına dair resmi açıklama yapması bekleniyor.