Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Jorge Jesus Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

31.05.2022 - 22:50

Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Jorge Jesus Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli?

Fenerbahçe yeni teknik direktörünü buldu. Geçtiğimiz sezona kötü başlayan ancak İsmail Kartal’ın gelişiyle büyük bir çıkış yakalayan Fenerbahçe, gelecek sezon için ünlü teknik direktör Jorge Jesus ile anlaştı. Sarı lacivertli taraftarlar Jorge Jesus’un kariyeriyle ilgili detayları merak ediyor. İşte Jorge Jesus kimdir, kaç yaşında, nereli sorularının yanıtları! 

Fenerbahçe yeni sezon için hocasını buldu ve deneyimli teknik adam Jorge Jesus ile el sıkıştı. Geçtiğimiz sezona Vítor Pereira ile başlayan ancak istediği sonuçları alamayınca yola İsmail Kartal ile devam eden sarı lacivertliler, sezonu ikinci sırada tamamladı.

İsmail Kartal ile büyük bir çıkış yakalayan ve hem iyi futbolu hem de topladığı puanlarla takdir toplayan Fenerbahçe yeni sezona başka bir hoca ile başlama kararı almıştı. Fenerbahçe, 2022-2023 sezonu için Portekizli teknik adam Jorge Jesus’u takımın başına getirdi. 

Jorge Jesus Kimdir?

Jorge Jesus

Jorge Fernando Pinheiro de Jesus, 24 Temmuz 1954 doğumlu. 68 yaşındaki teknik adam Portekiz’in Amadora şehrinde dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine Sporting CP’de başlayan Jesus, orta saha olarak görev yaptı. 

Jesus teknik direktörlük kariyerine ise 1989’da Amora’da başladı. Felgueiras-2015, Madeira, CF Estrela, Vitoria Setubal, Vit. Guimarães,  Moreirense, Leiria, Belenenses, Braga, Benfica, Sporting CP’yi çalıştırdıktan sonra 2018’de Suudi Arabistan’a, ertesi sene ise Brezilya’ya gitti ve sırasıyla Al-Hilal SFC ve Flamengo’yu çalıştırdı. 

Jesus son olarak 2020’de Benfica’ya geri döndü ve 2021’in sonuna kadar Benfica’yı çalıştırdı. Portekizli teknik direktör 2022 yılında takım çalıştırmadı. 

Jorge Jesus'un Başarıları

Jorge Jesus

Jorge Jesus, Benfica ile 3 kez Portekiz Ligi şampiyonluğu kazandı, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi’ni finalde kaybetti. 2008’de Braga ile Intertoto Kupası’nı kazandı.

Jesus, Benfica ve Sporting ile birer kez Portekiz Kupası’nı kazanmayı başardı. Jesus yönetimindeki Flamengo, Brezilya Serie A’yı, Kupa Libertadores’i, Al Hilal ise Suudi Süper Kupa’yı kazandı. 

Jorge Jesus’un başında olduğu Benfica, 2012/2013 sezonunda Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe’yi elemiş, finalde kupayı Chelsea’ye kaybetmişti.