FB TV Türksat Yayını Hakkında Açıklama Yaptı

21.05.2022 - 14:46

FB TV Türksat Yayını Hakkında Açıklama Yaptı

Mayıs ayı başında frekans değişikliğine giden ve bu tarihten sonra birtakım aksaklıklar yaşayan FB TV, Türksat yayını hakkında açıklama yaptı. Frekans bilgilerinin değiştiğini belirten FB TV, sorunu süren izleyicilerin teknik destek alabileceğini belirtti.

FB TV, Mayıs ayında Türksat frekans bilgilerini değiştirdi. Bu değişiklik sonrasında birçok izleyici, kanalı izlemekte sorunlar yaşadı. Fazlaca şikayet alan FB TV konu hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni frekans bilgisini paylaşan FB TV, izleyicilerin teknik destek alabileceğini açıkladı.

FB TV’yi Türksat Uydusu Üzerinden İzleyen Taraftarlarımızın Dikkatine

FB TV’nin frekans değişikliği sonrasında birtakım şikayetler aldığı biliniyordu. Bu süreçle ilgili açıklama yapan FB TV, Twitter hesabından şu bilgileri paylaştı.

FENERBAHÇE TELEVİZYONU'NU TÜRKSAT UYDUSU ÜZERİNDEN İZLEYEN TARAFTARLARIMIZIN DİKKATİNE! Türkiye’nin ilk spor kulübü televizyonu Fenerbahçe Televizyonu’nun uydu frekansları daha iyi ses ve görüntü kalitesi ile izlenebilmesi için 1 Mayıs 2022 itibarıyla değişmiştir. Türksat 3A uydusu üzerinden Fenerbahçe Televizyonu’nu izleyemeyen taraftarlarımızın teknik destek alabilmeleri için yaşadıkları sorunu ve iletişim bilgilerini [email protected] e-posta adresine göndermelerini rica ediyoruz.

Fenerbahçe TV’nin yeni frekans bilgileri ise şu şekilde:
Uydu: Türksat 3A/4A-42’E (Doğu)
Frekans: 12729
Symbol Rate: 30000
FEC: 2/3
Polarizasyon: Dikey


Frekansın Sinyal Seviyesi Düşük

FB TV’yi 1 Mayıs tarihinden itibaren izlemeye çalışan Fenerbahçe taraftarları, “kanal bulunamadı, sinyal yok” gibi uyarılarla karşılaşıyor. Konunun uzmanları ise geçilen frekansın sinyal seviyesinin düşük olduğunu ve bu yüzden ne yapılırsa yapılsın benzer sorunlar yaşanacağını belirtiyor. Çözüm ise FB TV’nin yakın zamanda yeni ve daha güçlü bir frekansa geçmesi.

FB TV tarafında yaşanan bu sorunların yapılan açıklama sonrasında çözüme kavuşması, yeni bir frekansa geçilmemesi anlamına gelecek. Ancak açıklamanın ardından da izleyicilerin sorunu çözülmezse FB TV’nin yakın bir zaman içinde yeniden frekans değiştirebileceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde FB TV’nin konuyla ilgili bir açıklama daha yapması bekleniyor.