Süper Lig Yayın İhalesinde 9 Paket Olacak

04.01.2022 - 21:19

Süper Lig Yayın İhalesinde 9 Paket Olacak

Ajansspor’un haberine göre Süper Lig yayın ihalesinde 9 paket olacak. İhalenin Ocak ayının sonunda yapılması bekleniyor.

Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili ortaya atılan birçok iddia bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Ajansspor da ihaleyle ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Önce 3 paket olacağını belirten Ajansspor, yaklaşık 1 hafta sonra yaptığı haberde yayın ihalesinde 9 paket olacağın dile getirdi.

6 Paket Türkiye İçin

Süper Lig yayın ihalesi haberinde 6 paketin Türkiye için olacağı dile getirildi. Kulüpler Birliği'nden gelen tavsiyelere göre Süper Lig ve TFF 1’inci Lig maçları için Türkiye'de 6 paket için ihale yapılacak. Bu paketler şöyle:

* 2 büyük takım 8 Anadolu takımı,
* 2 büyük takım 8 Anadolu takımı,
* Süper Lig 15 dakika uzun özet ve TFF 1’inci Lig canlı yayınları,
* Radyo hakları,
* Özet dijital haklar,
* Türkiye içi paketlerin tamamı.

Bu paketlerden 2 büyük takım ve 8 Anadolu takımı paketini farklı şirketlerin alması, tüm maçları izlemek isteyen futbolseverlerin iki farklı şirkete abone olmasını mecburi kılacak.

1 süper lig 5.1.2022  

Yurt Dışı Paketleri 3 Adet

Süper Lig yayın ihalesinde yurt dışı paketleri 3 adet olacak. Bunlar şu şekilde sıralanıyor:

* 4 tane maçın canlı yayınlanması koşuluyla yurt dışı yayın hakkı,
* Düşük kalitede canlı bahis yayın ve data hakları,
* Türkiye içi ve dışı paketlerin tamamı.


2 süper lig 5.1.2022

Süper Lig Yayın İhalesi Ocak Sonunda 

Yayın ihalesiyle ilgili farklı iddialar ortaya atılırken ihalenin ne zaman yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Tahminler, Ocak ayının sonunda ihalenin yapılacağı yönünde. 

Süper Lig yayın ihalesine katılacak şirketler noktasında da belirsizlik hakim. Geçtiğimiz haftalarda Ajansspor, Süper Lig yayın ihalesinde beIN Sports’a rakip çıkmadığını içeren bir habere imza atmıştı. Önümüzdeki günlerde Süper Lig yayın ihalesiyle ilgili gündemin daha yoğun hale gelmesi bekleniyor.