Faruk Süren Kimdir, Faruk Süren Nereli?

04.01.2022 - 17:14

Faruk Süren Kimdir, Faruk Süren Nereli?

Faruk Süren, eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanıdır. Faruk Süren 28 Temmuz 1945'te doğmuştur. Sürenle ilgili "Faruk Süren kimdir?", "Faruk Süren nereli?", gibi sorular, sporseverlerin merak ettiği detaylar arasındadır. Twitter adresi ve sosyal medya hesapları üzerinden de takip edilen Süren, aynı zamanda iş adamıdır. 

Faruk Süren Ailesi

Baba tarafı Süryani ve İtalyan olan Faruk Süren, İstanbul’da doğmuştur. Diş hekimi olan dedesi Adil Süren, Atatürk’ün de diş hekimliğini yapmıştır. Babası ise iş insanı ve eski tüccar olan Fuat Süren’dir.  Annesi Leyla Süren, 1'inci Dünya Savaşı’nda ailesiyle birlikte Bosna Hersek’ten İzmir'e göç etmiştir. 

1 faruk süren hatice süren
Ermeni kökenli bir aileden gelen Faruk Süren Hatice Süren ile evlidir. İki çocuk babasıdır. Kardeşinin adı Reha’dır. 

Faruk Süren Eğitim Hayatı 

Eski adı İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi olan İstanbul Üniversitesi’nden mezundur. Liseyi ise Almanya’da okumuştur. Almanca, İngilizce ve Fransızca olmak üzere 3 dil bilen Süren, Galatasaray yönetiminde 1984 yılından itibaren 6 dönem başkanlık yapmıştır. 

Faruk Süren Kimdir? 

“Faruk Süren kimdir?” sorusunun cevabı sadece eski spor kulübü başkanı olarak verildiğinde ise eksik kalır. Yönetimde yer aldığı 6 dönemin 4’ünde başkan yardımcılığı yapmıştır. Başkanlığını yaptığı dönemde Galatasaray 14 şampiyonluk kazanmıştır. Faruk Süren yönetimi döneminde başa gelen Lucescu, Fatih Terim sonrasında şampiyonluğu getiren isim olmuştur. Süren, Galatasaray yönetiminde olduğu süre boyunca başarılı adımlar atılmasını sağlamıştır. 

Faruk Süren Döneminde Galatasaray Hangi Kupaları Kazandı?

Türkiye Ligi Şampiyonluğu (4 kez üst üste)
Türkiye kupası (3 kez)
Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kupası (3 kez)
Cumhurbaşkanlığı Kupası (2 kez)
UEFA Kupası (1 kez)
Süper Kupa Şampiyonluğu (1 Kez)

Faruk Süren İş Hayatı 

Faruk Süren iş hayatında Galatasaray yönetiminde olduğu kadar şanslı olmamıştır. 13 şirket sahibidir. Ancak yıl 2001 olduğunda işleri eskisi kadar iyi gitmemeye başlamıştır. Borçları nedeniyle zor durumda kalan Süren, elinde kalan 4 şirketini de borçlarını ödemek için kullanmıştır. Hayali ihracat iddiasıyla suçlanmıştır. Günümüzde ise hala aile şirketi Transtürk Holding’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaya devam eder.