Karadağ-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

14.11.2021 - 09:23

Karadağ-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

Karadağ-Türkiye Dünya Kupası grup eleme maçı TRT 1’de. Grubun kader maçı Karadağ-Türkiye mücadelesini, Salı günü 22.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde grup aşamasının sonuna geliniyor. Son haftaya ikinci sırada giren Türkiye, Karadağ ile karşılaşıyor. Karadağ-Türkiye mücadelesi, Salı günü 22.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.


türkiye-cebelitarık 14.11.2021

Karadağ Bir Kez Daha Hayal Kırıklığı Yarattı


Kadro açısından birçok takımın önünde yer alsa da bir türlü eleme aşamasında beklenen performansı gösteremeyen Karadağ, hayal kırıklıklarına yenisini ekledi. Elemelerde zaman zaman iyi performans sergilese de beklentileri çoğu zaman aşamayan Karadağ, son haftaya iddiasız giriyor.

Grupta Norveç ve Türkiye ile ikincilik mücadelesi vermesi beklenen Karadağ, 5’inci hafta itibarıyla elemelere havlu atmıştı. Karadağ’da bundan sonraki hedef 2024 Avrupa Şampiyonası. Öte yandan Uluslar Ligi sayesinde Karadağ’ın halen Dünya Kupası için play-off oynama şansı devam ediyor.

karadağ hollanda 14.11.2021

Farklı Galibiyet İkinciliği Getirdi


Son iki haftaya Norveç’in iki puan gerisinde üçüncü sırada giren Türkiye, Cebelitarık’ı 6-0 geçmeyi başardı. Norveç’in Letonya karşısında puan kaybetmesi, Türkiye’nin son haftaya ikinci sırada girmesi anlamına geldi.

Son maçlarda Türkiye kazanırsa, Hollanda-Norveç maçının sonucu ne olursa olsun grubu ilk iki sırada bitirecek. Türkiye’nin grubu 1’inci mi yoksa 2’nci mi bitireceğini ise Hollanda-Norveç maçının sonucu belirleyecek. Norveç kazanırsa averaj hesabı yapılacak, beraberlikte ve Hollanda’nın kazanması durumundaysa Türkiye grubu ikinci sırada tamamlayacak ama öncelikle Türkiye’nin Karadağ’ı mağlup etmesi gerekecek.

türk milli takım 14.11.2021

Karadağ’daki İlk Resmi Maç


Karadağ ile Türkiye daha önce üç kez karşı karşıya geldi. İki hazırlık maçı ve bir resmi mücadelede kozlarını paylaşan iki ekibin üç randevusunda 1 kez Türkiye galip gelirken, 2 karşılaşma 2-2 sona erdi. 

İstanbul’da oynanan ilk maçsa amiyane tabirle drama içerdi. 2-0 öne geçen Türkiye, skoru koruyamadı ve 90+’da gelen frikik golüyle sahadan 1 puanla ayrıldı. İlk maçtaki hataları yapmak istemeyen Türkiye, bu maçı kazanarak grubu ikinci sırada tamamlamayı planlıyor.

Yıllardır potansiyelini sonuçlara yansıtamayan Karadağ ile kazanarak play-offa adım atmak isteyen Türkiye arasındaki bu kritik mücadele, Salı 22.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.