Sportstv Platform Yayın Hayatına Başladı

10.11.2021 - 13:54

Sportstv Platform Yayın Hayatına Başladı

Sports TV’nin yeni dijital platformu Sportstv Platform yayın hayatına başladı. Sporseverler Sportstv Platform uygulaması üzerinden 50’ye yakın sporu ücretsiz izleyebilecek.

Türkiye’deki başarılı spor kanallarından Sports TV, yeni dijital platformunu tanıttı. Sportstv Platform adını alan bu dijital platformla 50’ye yakın spor branşı sporseverlerle buluşacak. Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm, platformun ücretsiz olacağını da kamuoyuyla paylaştı. 

Alternatif sporları ekranlara getirecek Sportstv Platform, markaların verdiği destekle yayın hayatını sürdürecek. Sports TV’nin içeriklerinin yanında farklı bölümlerin de yer alacağı Sportstv Platform’un ilgi çekmesi bekleniyor.

Sports TV 10 Yaşında

Ücretsiz Olacak ve Abonelik Yok


Sportstv Platform hakkında merak edilen konuların başında abonelik ücretinin olup olmadığı geliyor. Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm, bu konuya açıklık getirdi.

Sportstv Platform, ücretsiz ve aboneliğe dayanmayan anlayışla yayın yapacak. Sportstv Platform aplikasyonuyla Sports TV’nin canlı yayınları dahil olmak üzere, tüm içeriklerine insanlar ulaşabilecek.

OTT Çağındayız


Spor yayıncılığının yavaş yavaş dijital platformlara kaydığı gerçek. İtalya’da Serie A yayıncısının DAZN olması, Türkiye’de Şampiyonlar Ligi’nin EXXEN’den yayınlanması ve her geçen gün dijital platformların sayısının artması buna en net örnekler. Sportsnet Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gülüm, artık OTT çağında olduklarını belirtti ve şöyle devam etti:

Artık tek aplikasyonla her türlü içeriğin sunumu mümkün hale geldi. Biz de 10’uncu Yılımızda Sports TV’yi platforma dönüştürme kararı aldık. Türkiye’nin olimpik spor community platformu olarak kendimizi tanımlamaya karar verdik. Alternatif sporların kütüphanesi olacak kurguya doğru gidiyoruz.

Türkiye’yi Spor Kültürüyle Daha Fazla Tanıştırmayı Amaçlıyoruz


5 kategori altında hizmet verecek Sportstv Platform’da; SportstvKadın, SportstvÇocuk, Sportstvpodcast ve Sportstvevent’in içerikleri yer alacak. Ahmet Gülüm de amaçlarının Türkiye’yi spor kültürüyle daha fazla tanıştırmak olduğunu dile getirdi. Alternatif sporları ekranlara taşımayı planlayan Sportstv Platform’un gelir beklentisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Gülüm, şöyle devam etti:

Olabildiğince farklı spor dalını evlere sokabilmeliyiz. Bu aplikasyon aracılığıyla 50’den fazla branş görülebilecek. Bu işi sosyal sorumluluk projesi olarak da görüyoruz. Buradan gelir beklentimiz yok. Markaların bize verdiği güçle yapıyoruz.