Güney Kore’de Fenerbahçe’nin Süper Lig Maçları Coupang Play’den Yayınlanacak

09.11.2021 - 17:53

Güney Kore’de Fenerbahçe’nin Süper Lig Maçları Coupang Play’den Yayınlanacak

Güney Kore’de yayın yapan dijital platform Coupang Play, Fenerbahçe’nin Süper Lig maçlarının yayın haklarını satın aldı. Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesiyle başlayan yayınlar, sezon boyunca devam edecek.

Kim Min Jae transferinin ardından Güney Kore’nin Fenerbahçe maçlarına ilgisi arttı. Önce Frankfurt-Fenerbahçe maçı Güney Kore’den naklen yayınlandı. Şimdi de Güney Kore’de hizmet veren Coupang Play dijital platformu, Fenerbahçe’nin Süper Lig maçlarını naklen yayınlayacağını duyurdu. Nutspor’da %17 Futbol programına imza atan isimlerden Çabi’nin paylaşımına göre bu sezon Fenerbahçe’nin tüm karşılaşmaları Güney Kore’den naklen yayınlanacak.

İlk Yayın Kayserispor Maçı Oldu


Kim Min Jae transferinin ardından paylaştığı bilgilerle dikkat çeken Çabi, Fenerbahçe maçlarının Güney Kore’de naklen yayınlanacağını Twitter hesabından duyurdu. İlk maçın geçtiğimiz hafta Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesi olduğunu belirten Çabi, şu ifadeleri kullandı:

Kore'nin dijital platformu Coupang Play, Fenerbahçe'nin Süper Lig maçlarının hakkını aldı. İlk yayın Kayseri maçı oldu. Bu sezon Kore'de tüm Fenerbahçe'nin maçları canlı yayınlanacak.


Youtube’a İlk Maçın Özeti Koyuldu


Coupang Play, Fenerbahçe-Kayserispor maçının ardından özet görüntülerini Youtube hesabından paylaştı. Maçın 10 dakikalık geniş özetini Youtube hesabından paylaşan kanal, videoya henüz bir coğrafi kısıtlama getirmedi. İlerleyen dönemde maç özetlerinin Türkiye’den erişime kapatılması bekleniyor.

Coupang Play Youtube kanalında Fenerbahçe-Kayserispor maçının özetini buradan izleyebilirsiniz.

Bir Transferden Fazlası


Sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan Kim Min Jae, saha içinin yanı sıra saha dışında da Fenerbahçe’ye ve akabinde Türkiye Süper Ligi’ne katkı sağlıyor. Transferle birlikte Güney Kore’nin Fenerbahçe ve Türk futboluna ilgisi arttı. Önümüzdeki dönemde ligin genel yayın haklarının da Güney Kore’de bir kanal tarafından alınabileceği tahmin ediliyor.

Sadece yayıncılık özelinde katkı sağlamayan bu transferin bir diğer katkısı Fenerbahçe forma satışlarında oldu. Güney Kore’de yer alan Puma mağazalarında Fenerbahçe formaları yer almaya başladı. Önümüzdeki yıllarda Süper Lig’den farklı takımların da Asya pazarına açılması bekleniyor.