Hidayet Türkoğlu: Tüm Maçları Açık Kanaldan Yayınlayacağız

09.11.2021 - 10:03

Hidayet Türkoğlu: Tüm Maçları Açık Kanaldan Yayınlayacağız

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, önümüzdeki sezon yayın haklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Basketbolun daha fazla kişiye ulaşmasını istediklerini belirten Türkoğlu, tüm maçların açık kanaldan yayınlanacağını dile getirdi.

Basketbol Süper Ligi yayın hakları sezon başında ciddi bir sorun haline gelmiş ve ligin başlamasına kısa bir süre kalan yeniden Tivibu Spor’un maçları yayınlayacağı açıklanmıştı. Takipçisinin her geçen gün biraz daha azaldığı ve bu yüzden büyük şirketlerin almak istemediği iddia edilen Basketbol Süper Ligi ile ilgili Hidayet Türkoğlu açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki sezondan itibaren tüm maçların açık kanaldan yayınlanacağını dile getiren Türkoğlu, bu sayede basketbolun daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Sayın Bakan da Destek Olacağını Söyledi


Hidayet Türkoğlu tesislerden, Türk basketbolcuların oynama süresine kadar birçok konuda açıklama yaptı. Açık kanalda yayınların yapılma fikrine Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun da destek olacağını belirten Türkoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kendi bünyesinde tesislerinin olmaması gibi üzücü bir süreçle karşı karşıyaydık. Bu süreci Sayın Bakanlarımızla paylaştığımızda onlar da çok yakın davrandılar. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde Basketbol Gelişim Merkezi’ni Türk basketboluna kazandıracağız. Bu, federasyon olarak en büyük hedeflerimizden birisi. Operasyon anlamında bizim çok ihtiyaç duyduğumuz bir tesis. Öbür taraftan mali kriterler konusunda kulüplerimizle yürüttüğümüz güzel bir süreç var. Onun daha sağlıklı, güçlü ve uzun soluklu olması için girişimlerimiz olacak. Basketbolun her eve girmesi için yaptığımız bir çalışma var. İnşallah önümüzdeki sezondan itibaren bütün maçlarımızı açık kanalda yayınlayacağız. Bu, basketbolun görünürlüğü anlamında gerçekten çok önemli katkı sağlayacak. Bu süreçte yapacağımız diğer çalışmalarla basketbolun her kesime ulaşacağını düşünüyoruz. Bunu da Sayın Bakanımızla paylaştık, o da destek olacağını söyledi. Bunun da ekonomik anlamda kulüplerimize önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kafa yorduğumuz konulardan biri de Türk sporcularımızın daha çok süre almaları ve tecrübe kazanmaları. Bu tip çalışmalarımızı inşallah üç sene içinde layıkıyla yapmaya çalışacağız.