Belçika-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçı A Spor’da

07.11.2021 - 08:49

Belçika-Türkiye U21 Avrupa Şampiyonası Grup Eleme Maçı A Spor’da

U21 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Türkiye, Belçika ile karşılaşıyor. Belçika-Türkiye mücadelesini, 12 Kasım  Cuma 22.00’den itibaren A Spor ekranlarından izleyebilirsiniz.

U21 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin grup eleme maçlarını ekranlara getiren A Spor, gruptaki 4’üncü mücadeleyi naklen yayınlayacağını duyurdu. Belçika ile Türkiye’yi karşı karşıya getirecek bu mücadeleyi, Cuma günü 22.00’den itibaren A Spor ekranlarından takip edebilirsiniz.

Belçika Beklentileri Aştı


Grupta 4 maça çıkan Belçika, bu 4 mücadeleyi de kazanarak liderlik koltuğuna oturdu. Eleme karşılaşmaları başlamadan önce grup ikinciliği beklenen Belçika, 4 maç sonunda bir bakıma beklentileri aşmış oldu.

Oynadığı son 3 resmi maçta da gol yemeyen Belçika, Türkiye önünde galip gelerek puan farkını açmak ve biraz daha rahatlamak istiyor.

Türkiye İçin Kritik Sınav


Son yıllarda U21 seviyesinde beklentilerin hep altında kalan Türkiye, bu elemelere de pek iyi başlayamadı. Belçika karşısında mağlubiyet alan Türkiye, ardından İskoçya ile berabere kaldı. Son maçta ise rakip Kazakistan’dı.

Son dönemin en iyi futbolunu oynayan Türkiye, buna rağmen skoru arttırmakta zorlandı. Her şeye rağmen Kazakistan deplasmanından alınan 3 puan, grupta Türkiye’nin iddiasının devam etmesi anlamına geldi.

Türkiye U21 Aday Kadrosu Açıklandı 


Türkiye’nin Belçika maçı öncesinde kampa gireceği kadro, geçtiğimiz günlerde açıklandı. A Milli takım kadrosuna çağrılan Ersin Destanoğlu yerine Fenerbahçe’nin kalesini koruyan Berke Özer kadroya dahil edildi. Belçika mücadelesinin aday kadrosu şu şekilde:

Kaleci: Berke Özer (Fenerbahçe), Doğan Alemdar (Rennes), Muhammet Taha Tepe (Trabzonspor)

Defans: Bünyamin Balcı (Fraport TAV Antalyaspor), Serhat Ahmetoğlu (VavaCars Fatih Karagümrük), Işık Kaan Arslan (Galatasaray), Serdar Saatçı (Beşiktaş), Cenk Özkaçar (Leuven), Emre Kaplan (Medipol Başakşehir), Evren Eren Elmalı (Kasımpaşa), Cemali Sertel (Çaykur Rizespor)

Orta saha: Umut Güneş (Aytemiz Alanyaspor), Eyüp Aydın (Bayern Münih), Ali Kaan Güneren (MKE Ankaragücü), Yusuf Barası (AZ Alkmaar), Muhammed Gümüşkaya (Fenerbahçe), Hakan Yeşil (Hekimoğlu Trabzon), Yunus Akgün (Adana Demirspor), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Kartal Kayra Yılmaz (Bereket Sigorta Ümraniyespor), Ömer Faruk Beyaz (Stuttgart), Batuhan Kör (Bursaspor)

Forvet: Enis Destan (Altınordu), Ali Akman (NEC Nijmegen), Gökdeniz Bayrakdar (Fraport TAV Antalyaspor), Tiago Çukur (Doncaster Rovers)