Burak Elmas: Yayın İhalesi İçin Görüşüyoruz

12.10.2021 - 15:17

Burak Elmas: Yayın İhalesi İçin Görüşüyoruz

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, yeni stat isim sponsorluk anlaşması imza töreninde yayın ihalesi sürecine değindi. Kendilerinin etkin olduğunu belirten Elmas, TFF’nin bazı konuları açıklamasının daha doğru olacağını dile getirdi.

Türkiye’de Kasım ayında yapılması beklenen Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi, yavaş yavaş gündemi şekillendirmeye başlıyor. Birçok şirketin aktif rol alması beklenen ihale ile ilgili Galatasaray Başkanı Burak Elmas açıklamalarda bulundu. Bir komisyon kurulduğunu belirten Burak Elmas, Türk futbolunun en kazançlı şekilde çıkması için çalıştıklarını belirtti.

Henüz Şartname Hazır Değil


Yayın ihalesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Burak Elmas, henüz şartnamenin hazırlanmadığını belirtti. Kendilerinin komisyonda olduğunu belirten Elmas, şu ifadeleri kullandı:

Yayın ihalesiyle ilgili bir çalışma var. Biz de komisyonundayız. TFF, kanunen ihaleyi götüren kuruluş. Bu ihaleden Türk futbolunun en kazançlı şekilde çıkmasına çalışıyoruz. Çok yakın istişare halindeyiz diğer kulüplerle. İhaleye çıkmadan taliplerle ilgili bilgi veremem. Türk futbolu çok önemli bir marka. Düzgün paketlerle, çağımızın gerektirdiği paketlerle geliri büyütmek TFF ve Kulüpler Birliği’nin hedefi.

Burak Elmas ayrıca “Yayın ihalesi olarak henüz şartname hazır değil. Galatasaray olarak buradan açıklama yapmam şık olmaz. Bunu TFF’nin açıklaması daha doğru olur. İşin içinde etkin olduğumuzu belirtmek adına söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki Günlerin Hareketli Geçmesi Bekleniyor


5 yıl önce yapılan Süper Lig ihalesi 500 milyon dolar değerindeydi. Yapılan o ihalenin ardından aynı rakamlara çıkılamayacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte TFF’nin ve kulüplerin beklentisi en az 350 milyon dolar civarında. 

İhalede aktif rol oynaması beklenen birçok kurum ve kuruluş var. Halihazırda yayın haklarının sahibi olan Digiturk, atılım yapmak isteyen Exxen, sporseverleri yıllardır memnun eden S Sport ve daha nicelerinin ihalede aktif olması bekleniyor. Ayrıca birkaç şirketin birleşip ortak girişimde bulunabilecekleri de tahmin ediliyor. Turkcell, Vodafone gibi şirketlerin de ihalede yer alması bekleniyor.

Kasım ayında yapılması beklenen ihalenin bir süre daha gündemde kalacağı tahmin ediliyor. İhale yapıldıktan sonra da muhtemelen bir süre tartışmalar devam edecek.