CANLI F1 İZLE İstanbul GP Sıralama Turları S SPORT LİNK

09.10.2021 - 11:08

CANLI F1 İZLE İstanbul GP Sıralama Turları S SPORT LİNK

Canlı Formula 1 izle, Formula 1 İstanbul İzle, Formula 1 İstanbul Canlı Yayın, F1 Canlı İzle, F1 İzle, F1 Sıralama Turları İzle, S Sport, Canlı S Sport, Canlı S Sport İzle gibi aramalar İstanbul Grand Prix’i yaklaştıkça Formula 1 ve yarışseverler tarafından internette bolca aratılıyor. Formula 1 İstanbul Grand Prix’i sıralama turları, S Sport ve S Sport Plus kanallarından canlı olarak yayınlanacak.

FORMULA 1 CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Formula 1 İstanbul Canlı İzle

F1 İstanbul Canlı Yayın Linki

CANLI Formula 1 İzleme Linki! Formula 1 severleri İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Grand Prix’ini heyecanla bekliyor. Antreman turları, sıralama turları ve yarış olarak üç gün boyunca sürecek olan Formula 1 Türkiye Grand Prix’i, S Sport ve S Sport Plus kanallarında izleyiciyle buluşacak. Bu yarışı canlı, HD kalitede ve kesintisiz olarak izlemek isteyen Formula 1 severlerinin S Sport üyeliğinin olması gerekmektedir. Hatırlatmak isteriz ki Formula 1’in resmi yayıncısı S Sport’dur.

F1 Canlı Takip

Formula 1 Dünya Şampiyonası Türkiye Grand Prix’i ile devam ediyor. Üç gün boyunca devam edecek olan bu heyecanlı yarış S Sport ve S Sport Plus ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Fakat bu heyecan dolu yarışları ekranları başında izleyemeyecek olan Formula 1 severler, internet üzerinden canlı takip ederek bu heyecana ortak olabilirler.

FORMULA 1 CANLI TAKİP İÇİN TIKLAYIN

formula 1

F1 Türkiye Grand Prix’i Cuma Günü Başladı

Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 16'ncı etabı olan Türkiye Grand Prix’i, 8 Ekim Cuma günü İstanbul’da antrenman turları ile başladı. Üç gün boyunca sürecek olan heyecan, Intercity İstanbul Park’ta yapılacak. Yarışlara, 8 Ekim Cuma günü saat 11:30’da antreman turları ile start verildi. Yarışın ikinci günü, saat 12:00’deki son antreman turları ile başlayıp, 15:00’te sıralama turları ile devam edecek. Sıralamanın belli olmasının ardından Pazar 15:00'te nefesleri kesecek yarış ile F1 Türkiye Grand Prix'i sona erecek.

Hamilton ve Verstappen Arasında Büyük Rekabet

Türkiye Grand Prix'i öncesinde gerek pilotlar, gerekse takımlar klasmanında büyük bir rekabet yaşanıyor. Son 4 yılın şampiyonu Lewis Hamilton, pilotlar klasmanında 246,5 puanla ilk yer alıyor. Max Verstappen ise topladığı 244,5 puanla . Hamilton'u takip ediyor. Valteri Bottas, Lando Norris ve Sergio Perez ise bu ikilinin ardından sıralanıyor. Takımlar klasmanında ise Mercedes ve Red Bull Racing Honda ilk iki sırayı paylaşıyor. İlk sırada 397,5 puanlı Mercedes'in arından 364,5 puanlı Red Bull Honda, 234 puanlı Mclaren, 216,5 puanlı Ferrari ve 103 puanlı Renault geliyor.

Red Bull, Türkiye'de Özel Tasarım Aracıyla Yarışacak

F1 Türkiye Grand Prix'ine dair takımların sosyal medya paylaşımları dikkat çekiyor. Özellikle Red Bull takımının İstanbul Grand Prix'ine has tasarladığı araç gündem oldu. Bilindiği üzere Red Bull takımının motorlarını Honda temin ediyordu. 2022 yılı itibari ile Formula 1'den çekileceğini açıklayan Honda, bu sezon son kez Formula 1'de boy gösteriyor. Yaklaşık 50 yıldır birçok Formula 1 takımının motor sağlayıcısı olan Honda'ya jest yapmak amacıyla aracını Japon motifleriyle süsleyen Red Bull, İstanbul Grand Prix'ine özel tasarım aracıyla çıkıyor. Red Bull, Japonya GP'sinin Covid-19 nedeniyle iptal edilmesinin ardından bu jestini Türkiye'ye taşıdı.

Formula 1 Dokuzuncu Kez Türkiye'de

Motor sporları anlamında dünyanın en çok takip edilen organizasyonu olan Formula 1, tarihinde 9'uncu kez Türkiye'ye geliyor. İlk kez 2005 yılında Formula 1'e ev sahipliği yapan Türkiye, 2011'e kadar 7 yıl boyunca takvimde kendisine yer bulmuştu. Normal şartlar altında takvimde yer almayan İstanbul Grand Prix'i, pandemi sonrasında yaşanan olağanüstü durumla birlikte, geçici de olsa tekrar takvime girme fırsatı yakaladı. Dokuz yıllık ara sonrasında geçtiğimiz sezon yapılan Türkiye Grand Prix'i nefesleri kesmişti. Bu yıl 9'uncu kez Formula 1'e ev sahipliği yapacak olan İstanbul'da Ferrari pilotu Felipe Massa üç kez, Lewis Hamilton ise 2 podyuma çıkmayı başaran isimler oldu.

Hamilton'un Favorisi Türkiye Grand Prix'i

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Lewis Hamilton, sezon sonu Tom Crotty'e bir mülakat vermiş ve kendi adına sezonun enlerini açıklamıştı. Türkiye Grand Prix'ini unutamadığını belirten Hamilton, sorulara şu cevapları vermişti:

Favori Yarışın?: Türkiye GP
En Zor Yarış?: Türkiye GP
En İyi Performans Gösterdiğin Yarış?: Türkiye GP
En Zorlandığın Hafta Sonu?: Türkiye GP
En Zorlu Geçiş Mücadelesi Verdiğin Yarış?: Türkiye GP