Letonya-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

09.10.2021 - 06:34

Letonya-Türkiye Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

Dünya Kupası grup eleme maçında Türkiye’nin sıradaki rakibi Letonya. Letonya-Türkiye mücadelesini, Pazartesi 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Dünya Kupası eleme aşamasında artık son birkaç maça giriliyor. Son eleme haftası öncesinde Türkiye, şansının bir türlü tutmadığı Letonya ile karşılaşıyor. Letonya ile Türkiye arasındaki bu mücadele, TRT 1 ekranlarından futbolseverlerle buluşacak. Letonya-Türkiye karşılaşmasını, Pazartesi günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Letonya Hollanda’ya Belli Ölçülerde Direndi


Grubun Cebelitarık ile birlikte en zayıf ekibi olan Letonya, Cuma günü Hollanda’yı konuk etti. İlk maçta rakibine direnen Letonya, bir kez daha Hollanda karşısında iyi bir oyun ortaya koymayı başardı. 19’uncu dakikada Klaassen’in golüne engel olamayan Letonya, bu dakikadan sonra sadece 2 net fırsatı rakibine verdi.

Savunmada dirençli olan ve zaman zaman rakip kaleyi de zorlayan Letonya, Hollanda karşısındaki oyunu Türkiye önünde de devam ettirip puan almaya çalışacak.

İpler Artık Norveç ve Hollanda’nın Elinde


Dünya Kupası grup eleme maçlarına harika bir başlangıç yapan ve yolu yarılayan Türkiye, daha sonrasında üst üste puan kayıpları yaşadı. Alınan Hollanda yenilgisi sonrasında Şenol Güneş ile yollar ayrıldı ve göreve Stefan Kuntz getirildi. Ancak Norveç maçında değişen çok da bir şey olmadı.

Erken bir golle öne geçen Türkiye, ardından oyunun kontrolünü rakibe kaptırdı. Pozisyonlara giren Norveç, ilk yarının son bölümünde dengeyi yakaladı. 1-1 sona eren mücadelenin ardından Türkiye 12, Norveç ise 14 puana yükseldi. Artık Türkiye’nin tüm maçlarını kazanması, grubu ilk iki sırada bitirmesi için yeterli olmayacak. Norveç’in de kalan 3 maçta puan kaybı yaşaması gerekiyor.

Türkiye İlk Galibiyetini Arıyor


Letonya ile Türkiye daha önce 6 kez karşı karşıya geldi ve bu mücadelelerin 5’i berabere bitti. Diğer karşılaşmayı ise Letonya kazanmayı başardı. Gruptaki ilk maç, 3-3’lük beraberlikle sonuçlanmıştı.

Son Hollanda maçında iyi sinyaller veren Letonya ile artık hata yapma lüksü kalmayan Türkiye arasındaki bu mücadeleyi, Pazartesi günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.