Setenay Cankat BBNTürk TV’ye Transfer Oldu

06.10.2021 - 21:03

Setenay Cankat BBNTürk TV’ye Transfer Oldu

Başarılı spor spikeri Setenay Cankat, BBNTürk TV’ye transfer oldu. Cankat, bundan böyle BBNTürk TV ekranlarında sporseverlerin karşısına çıkacak.

Başarılı spor spikeri Setenay Cankat, yeni sezonda BBNTürk TV ekranlarında olacak. Futbolmedya’nın haberine göre Cankat ile birlikte Haber Global’de editör olarak görev yapan Muhammed Özcan da BBNTürk ekranlarında sporseverlerin karşısına çıkacak.

Cankat A Spor’da Yaşadığı Tartışmayla Gündeme Gelmişti


A Spor’da 8 Dakika programının sunucusu olarak görev yapan Setenay Cankat, program esnasında Göktuğhan Argın ile tartışmış ve bu tartışma sonrasında Argın’ı stüdyodan kovmuştu. Bu olay sonrasında önce Göktuğhan Argın’ın A Spor ile ilişiği kesilmiş, daha sonrasında da Setenay Cankat’ın görevine son verilmişti.

A Spor’un aldığı karar sonrasında sosyal medya üzerinden A Spor’u mahkemeye verdiğini açıklayan Cankat, şu ifadeleri kullanmıştı:

Sağlık sorunlarım sebebiyle raporlu olmama rağmen şahsıma bugün gönderilen ihtarnameyle A Spor tarafından iş akdimin feshedildiğini ve dolayısıyla ilişiğimin kesildiğini de siz değerli kamuoyuna bildirmek isterim. A Spor tarafından alınan bu haksız kararlarla ilgili avukatlarımın hukuki süreci başlattıklarını ne olursa olsun şahsıma ne yapılırsa yapılsın her daim ayakta kalacağımı da beni sevenlere bildiririm. Saygılarımla…


Setenay Cankat Kimdir?


İzmir'de dünyaya gelen Setenay Cankat 31 Mayıs 1988 tarihi doğumludur. Beykent Üniversitesi sinema televizyon bölümünde eğitimini tamamlayan Cankat, Vahide Altan Gördüm Akademi ve 35 Buçuk Sanat Evi'nde sahne sanatları ve oyunculuğu eğitimi almıştır.

Televizyon dünyasına ATV Haber’de stajyer olarak giren Cankat, daha sonrasında ATV'nin haber bölümünde 2011 yılı itibarıyla muhabir olarak çalışmaya başlamıştır. Son görev yaptığı yer ise A Spor ekranında Akşam Sporu programıdır. A Spor’dan ayrıldıktan sonra ne yapacağı merak edilen Cankat, geçtiğimiz sezon Sports Digitale Youtube kanalında Cem Dizdar ile birlikte bir programa imza atmıştır. Setenay Cankat’ın yeni adresi BBNTürk TV olmuştur.