Türkiye-Norveç Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

04.10.2021 - 12:26

Türkiye-Norveç Dünya Kupası Grup Eleme Maçı TRT 1’de

Türkiye, gruptaki en kritik sınavına Norveç önünde çıkıyor. Türkiye-Norveç mücadelesini, 8 Ekim Cuma günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Dünya Kupası grup elemelerinde son 4 maça girildi. İlk 2 sıra için iddialı konumda olan Türkiye, üst üste aldığı kötü sonuçlar sonrasında 3’üncü sıraya kadar geriledi. Gruptaki en kritik maç ise Türkiye ile Norveç arasında oynanacak. Türkiye-Norveç mücadelesini, Cuma günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Stefan Kuntz Yönetiminde İlk Maç


Hollanda karşısında alınan ağır yenilginin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, Şenol Güneş ile yolları ayırdı. Bu ayrılığın ardından göreve gelen isimse Stefan Kuntz oldu. Daha önce Almanya u21 takımını çalıştıran Kuntz, ilk maçına Norveç karşısında çıkacak.

Aday kadroyu oluştururken birtakım sürprizler yapan Stefan Kuntz, karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu. Kuntz’un yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Öncelikle takımın büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyebiliriz çünkü geçmişte alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Fakat sonra olumsuza dönen bir tablo var. Bunun sebeplerini yapacağım yüz yüze görüşmelerde öğrenmek, ilk hedefim olacak. Tabii ki her hocanın kendi tarzı var, ben de kendi tarzımla yaklaşacağım. Bu süreçte oyuncularla ilgili çok fazla bilgi aldım. Maçları hem televizyondan hem de stattan izledim. Her oyuncunu bir puzzle parçası olarak düşündüğümüzde oyuncularımızı, resim oluşturmak için kullanacağız. Bizim hedefimiz bu takımı Avrupa Şampiyonası'na götüren performansı yeniden yakalayabilmek. Buna ve daha iyisine ulaşmak için çalışacağız.

Haaland Forma Giyemeyecek


Norveç’in en büyük gol silahı olan Erling Haaland, Türkiye karşısında forma giyemeyecek. Sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan Haaland’ın olmaması Norveç’in oyun planını da olumsuz etkileyecek.

Türkiye mağlubiyeti sonrasında çıktığı 4 resmi maçta 10 puan toplayan Norveç, grupta 13 puanla ikinci sırada yer alıyor. İstanbul’da alınacak bir galibiyet, Norveç’in Dünya Kupası yolunda dev bir adım atması anlamına gelecek.

İlk Maçı 3-0 Türkiye Kazanmıştı


Covid-19 tedbirleri sebebiyle İspanya’da oynanan Norveç-Türkiye mücadelesini kazanan 3-0’lık sonuçla Türkiye olmuştu. Türkiye, İstanbul’da da galip gelerek tekrar 2’ncilik koltuğuna oturmak istiyor.

Türkiye ile Norveç arasındaki bu kritik müsabakayı, Cuma günü 21.45’ten itibaren TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.