ING Basketbol Süper Ligi İdman TV’de

28.09.2021 - 14:47

ING Basketbol Süper Ligi İdman TV’de

Azerbaycan kanalı İdman TV, yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi'ni naklen yayınlayacağını açıkladı. Her hafta 4 mücadele, İdman TV ekranlarından basketbolseverlerle buluşacak.

Türkiye’den şifresiz olarak izlenebilen kanallardan İdman TV, yeni sezonda ING Basketbol Süper Ligi’ni ekranlara taşıyacağını açıkladı. Her hafta 4 maç basketbolseverlerle buluşacak. Karşılaşmaların Türkiye’den de izlenebilmesi bekleniyor.

Sporseveler Premier Lig Bekliyordu


Geçtiğimiz yıl Premier Lig maçlarını ekranlara taşıyan İdman TV’nin yeni sezonda da bu maçları yayınlaması bekleniyordu. Ancak lig başladığından bu yana İdman TV, Premier Lig maçlarını ekranlara taşımadı. Konuyla ilgili açıklama da yapmayan kanal, Premier Lig yayınları yerine ING Basketbol Süper Lig maçlarını naklen yayınlayacak.

İdman TV ekranlarından her hafta 4 mücadele basketbolseverlerle buluşacak. Karşılaşmaların Azerbaycan dışında Türkiye’den de izlenmesi bekleniyor.

İdman TV BSL Yayın Akışı Belli Oldu


İdman TV ekranlarından naklen yayınlanacak Basketbol Süper Ligi’nde yayın akışı belli oldu. Cumartesi ve Pazar 2’şer mücadeleyi naklen yayınlayacak olan İdman TV, şampiyonluk iddiası olan ekiplerin maçlarını yayın akışına dahil etti. İdman TV’de yayınlanacak Basketbol Süper Ligi maçları şu şekilde:

Cumartesi
15.30 Beşiktaş-Anadolu Efes
20.15 Galatasaray-Darüşşafaka

Pazar
15.30 Afyon Belediyesi-Türk Telekom
20.15 Fenerbahçe Beko-Petkimspor

İdman TV Nasıl İzlenir?


İdman TV’yi izlemek 4 adımda mümkün. Azersat uydusu üzerinden yayın yapan İdman TV’yi internetten izlemek içinse VPN kullanmanız gerekiyor.

İlk Adım: İdman TV izlemek için ilk olarak bir LNB’ye sahip olmanız gerekiyor ve bu LNB’yi mevcut Türksat LNB’sinin sağ bitişiğine yerleştiriyorsunuz. Yerleştirme işlemini “Multi Feed” aparatıyla da yapabilirsiniz.

İkinci Adım: LNB’nin sabitlenmesinin ardından her iki LNB’den gelen kabloları kısaltınız ve DISEQC ile birleştirip, tek kablo çıkışı yaparak uydu alıcınıza bağlayınız. Kabloları bağlarken ince telleri ortadaki bakır tele değmeyecek şekilde bağlamanız gerekiyor. Kablonun kaymaması için de geri sarmanız lazım.

Üçüncü Adım: Uydu alıcınızın menü, uydu ekle bölümünden ilgili uyduyu ekleyebilirsiniz. Bu uydu için Anten/DISEQC ayarlarından DISEQC 1-2 veya A-B (her uyduda farklı isimler olabiliyor) olarak seçiyorsunuz. DISEQC’i kaç numaralı girişe bağladığınıza göre bu seçimi kumandanızdan yapabiliyorsunuz. Türksat kablosu DISEQC’te 1’e bağlıysa Türksat DISEQC 1’e, Azersat DISEQC 2’ye ayarlanmalıdır.

Son Adım: İdman TV frekansını manuel olarak girerek son adımı tamamlayabilirsiniz. İdman TV’nin frekansını 11175 H 27500 şeklinde giriş yaptıktan sonra özellikle ING Basketbol Süper Ligi maçlarında BISS şifresi girmeniz gerekebilir. Bunu da birçok forum sitesinden bulabilirsiniz.