Mehmet Demirkol: Önümüzdeki Sezon Süper Lig Yayınlarını 2-3 Şirkette Görebiliriz

24.09.2021 - 06:11

Mehmet Demirkol: Önümüzdeki Sezon Süper Lig Yayınlarını 2-3 Şirkette Görebiliriz

Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube kanalında Kaan Kural ile imza attıkları Oyna Devam programında yayın konusuna değindi. %65 oranında kaçak yayın izlendiğini belirten Demirkol, önümüzdeki sezon Süper Lig yayınlarının 2-3 şirkette olabileceğini dile getirdi.

Socrates Dergi Youtube kanalının en çok izlenen programlarından Oyna Devam’ın yeni bölümünde Mehmet Demirkol ve Kaan Kural EXXEN’in ilk haftasındaki performansına, korsan yayın konusuna ve yeni Süper Lig ihalesinde olabileceklere değindiler.

Acun’un Süper Lig İhalesine Gireceğinin İzlenimini Aldım


EXXEN’in ilk haftasıyla ilgili konuşan Mehmet Demirkol, birtakım sorunlar çıktığını dile getirdi. Acun Ilıcalı’yla konuştuğunu da belirten Demirkol, şu ifadeleri kullandı:

Ben Acun ile konuştum. Çok detayını vermeyeyim. Aşırı istekli olduğunu söyleyebilirim. ‘Bana TV8’i aldığımda da yapamazsın dediler. Yapacağım. Ayrıca ucuz’ da diyor. Türkiye ve dünyadaki diğer aboneliklerle karşılaştırdığında hakikaten ucuz ama ben de ilk andan itibaren sorun yaşadım. Onların dışında sorunlar olduğunu belirtti ama izleyici öyle görmüyor. Bunun yanında aldığım izlenim bence Süper Lig ihalesine de girecek.

Türkiye’nin Lig Abone Potansiyeli 5 Milyona Yakın


Sadece dijital üzerinden sunucu problemleri olduğunu belirten Mehmet Demirkol ve Kaan Kural, Süper Lig ihalesiyle ve korsan yayınlarla ilgili de görüşlerini paylaştı. Demirkol’un konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

Türkiye’nin lig abone potansiyeli 5 milyona yakın. Yani 5 milyon kişiye satabilirsin. Şu anda 1 milyon. Potansiyelinin çok altında ve bunun en büyük sebebi de kaçak yayınlar. %65 civarında kaçak yayınlar var. Önümüzdeki birkaç ay içinde kaçak yayınlar konusunda adım atılacak. Neredeyse serbest alandı. Bunun böyle olmayacağı anlaşılmış ve bu işe girilecek. Kaçak yayınlar azaldığında 5 milyon potansiyelin 1-2 milyonu doğru kampanyalar yapılırsa dönecek. O zaman sunucu konusu daha da zorlaşacak. Muhtemel olacak olan da biz önümüzdeki yılın lig yayınlarını tek bir yerde görmeyebiliriz. 2-3 şirket olabilir.