Serdar Tatlı Hangi Takımlı?

16.09.2021 - 13:48

Serdar Tatlı Hangi Takımlı?

MHK Başkanı Serdar Tatlı, geçtiğimiz yıl verdiği röportajda tuttuğu takımı açıkladı. Türkiye’de en çok tartışılan kurumların başında gelen MHK’nın başkanının tuttuğu takım merak edilirken, futbolseverler “Serdar Tatlı hangi takımlı?”, sorusunu soruyor.

MHK Serdar Tatlı

Türkiye Süper Ligi sezonunda geride kalan haftalarda hakemler yine gündemde. Hakem hataları, verilmeyen penaltılar, uzatma dakikalarının az olması ve daha niceleri kulüpler tarafından gündeme getiriliyor. Maç sonu röportajlarında da teknik direktörler ve futbolcuların hedefinde hakemler yer alıyor. Böyle bir ortamda MHK Başkanlığı görevini sürdüren Serdar Tatlı’nın hangi takımı tuttuğu da normal olarak merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda tuttuğu takımın milli takım olduğunu belirten Serdar Tatlı, her takıma eşit mesafede olduğunun altını çizdi.

Tuttuğum Tek Takım Milli Takım


Hakemlerin eleştiri almasının ardından oklar MHK Başkanı Serdar Tatlı’ya yöneltiliyor. Neredeyse her takım taraftarı Serdar Tatlı’nın Galatasaraylı, Trabzonsporlu, Beşiktaşlı veya Fenerbahçeli olduğunu iddia ediyor. Böyle bir ortamda işini yapmaya devam eden Tatlı, sadece milli takımı tuttuğunu şu sözlerle açıklıyor.

Serdar Tatlı Hangi Takımlı

"Ben bu göreve kimseyle kavga etmek için gelmedim. Ben Türk hakemliğine, Türk sporuna hizmet etmek için buradayım. Ancak kimsenin beni yönlendirmesine de izin vermem. İyi maç yöneten, doğru düdükleri çalan her hakem, hiçbir kısıtlama görmeden her maçta görev alır. Başarı veya başarısızlığı biz ölçeriz. Bununla birlikte kamuoyunu görmezden gelemeyiz. Ancak şu da bilinsin: Bir maça, bir pozisyona taraftar gözüyle bakmak başka bir şey, hakem gözüyle bakmak başka bir şey. Benim takımım yok, tek bir takımı tutuyorum, o da milli takım."

Serdar Tatlı Kimdir?


Asıl mesleği memur olan Serdar Tatlı, futbol hakemi olarak Türkiye’nin en üst düzey ligi olan Süper Lig’de 9 yıl düdük çaldı. Bu 9 yılda 119 Süper Lig maçı yöneten Tatlı, 20 Ağustos 2020’de Zekeriya Alp’in Merkez Hakem Kurulu Başkanı görevinden istifa etmesinin ardından MHK’nin yeni başkanı olarak atandı.

Hakem Serdar Tatlı

Özellikle hakem hatalarının ardından popülerliği artan Serdar Tatlı’nın önümüzdeki haftalarda da gündeme gelmesi bekleniyor.