TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig TRT’de

02.09.2021 - 10:52

TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig TRT’de

Futbolmedya’nın haberine göre TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının bazıları yeni sezonda TRT ekranlarında olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi takımlarının maçlarının TRT Kürdi ekranlarından yayınlanması bekleniyor.

TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçlarının yayın hakları konusunda 3 yıldır birtakım sorunlar mevcut. Yaklaşık 3 yıl önce takımların büyük bir bölümü kendi maçlarını kanallara kendi satıyordu. Havuz sistemi olmadığı için çeşitli problemler de çıkıyordu. Öte yandan bu süreçte TRT aktif rol oynuyor ve birçok müsabakayı ekranlara taşıyordu. Daha sonrasında bir havuz sistemi kurulsa da bu sistemde de çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştı. Yeni sezonla birlikte yine eski sisteme dönüleceği ve takımların yayın haklarını kendileri satacağı öğrenildi. 

Futbolmedya’nın haberine göre TRT Kürdi ekranlarından TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig maçları naklen yayınlanacak. Bunun yanında diğer müsabakaların da TRT kanallarından ve yerel kanallardan naklen ekranlara getirilmesi bekleniyor. 

İhale Yapılmadı


Geçtiğimiz sezon Demirören Group yayın haklarını satın almış ve sezonun son bölümünde Spor Smart ekranlarından maçları yayınlamıştı. Yayınlar konusunda çeşitli eleştiriler de alan Demirören Group, bu yıl yayın hakları konusunda aktif olmadı. Bu yüzden de bir ihale yapılmadı. 

Yeni sezonla birlikte geçmiş döneme dönüleceği ve maçların TRT ekranlarıyla birlikte yerel kanallardan yayınlanacağı tahmin ediliyor. Bazı köklü ekiplerin maçlarının farklı kanallardan da yayınlanması bekleniyor.

Çok Maçlı Lig Yayıncı İçin Zorlayıcı


TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig’de her hafta toplam 45 civarında maç oynanacak. Maçların başlama saatleri de hemen hemen aynı oluyor. Dolayısıyla tek bir kanalın veya platformun 45 mücadeleyi de ekranlara getirmesi çok mümkün değil. İlerleyen yıllarda sadece bu ligler için bir platform kurulursa işler değişebilir ama şu anki ortamda tek bir kanalın yayınların altından kalkması kolay görünmüyor.

Şartlar böyle olunca da verimsiz olan havuz sistemi yerine her takımın kendi yayınını sattığı sisteme geçilmesi daha mantıklı duruyor. Yeni sezonda TRT ekranlarında haftada en az 3 maçın yayınlanması bekleniyor. Geri kalan mücadeleler de son dakika başka bir sürpriz olmazsa yerel kanallardan futbolseverlerle buluşacak.