Cebelitarık-Türkiye Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

02.09.2021 - 07:45

Cebelitarık-Türkiye Dünya Kupası Eleme Maçı TRT 1’de

Dünya Kupası elemelerinde Türkiye’nin sıradaki rakibi Cebelitarık. Cebelitarık-Türkiye mücadelesini, 4 Eylül Cumartesi günü 21.45’te TRT 1 ekranlarından izleyebilirsiniz.

Karadağ karşısında son dakikada yediği golle hayal kırıklığı yaratan Türkiye, gruptaki 5’inci maçında Cebelitarık’a konuk oluyor. Cebelitarık-Türkiye mücadelesinin yayıncısı ise TRT 1 oldu. Cumartesi 21.45’ten itibaren bu karşılaşmayı TRT 1 ekranlarından takip edebilirsiniz.

Cebelitarık Son Dakikalarda Çözüldü


Dünya Kupası eleme grubundaki rakiplerimizden Cebelitarık, Çarşamba günü Letonya deplasmanındaydı. İlk yarıyı dengede götürmeyi başaran Cebelitarık, ikinci yarıda yediği gole de reaksiyon göstermeyi başardı ve maçın bitimine 20 dakika kala dengeyi sağladı. Son dakikalarda savunmada hatalar yapan Cebelitarık, bir kez daha sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Son dönemde daha derli toplu bir görüntüde olan Cebelitarık, tarihindeki en büyük sürprizi 2018 yılında Ermenistan deplasmanında kazanarak yapmıştı. Son 10 resmi maçta yalnızca 1 kez kazanan Cebelitarık, Türkiye karşısında sürpriz yapma peşinde.

Türkiye 2-0’ı Koruyamadı


Çarşamba günü Türkiye’nin rakibi Karadağ’dı. Euro 2020 sonrasında takımın nasıl reaksiyon göstereceği merak ediliyordu. Maça oldukça iyi bir giriş yapan Türkiye, 2-0 öne geçerek bu merakı belli ölçülerde giderdi. Ancak yine skoru koruma işini beceremedi.

Letonya beraberliğinin ardından Karadağ karşısında da öne geçmesine rağmen skoru koruyamayan Türkiye, 2-2’lik sonuçla 1 puanı hanesine yazdırdı. Norveç-Hollanda maçının da berabere bitmesiyle Türkiye grup liderliğini devam ettirdi.

Oyun Üstünlüğü Bizdeydi


Türkiye teknik direktörü Şenol Güneş, 2-2 sona eren Karadağ maçı sonrasında açıklamalarda bulundu. Oyun üstünlüğünün Türkiye’de olduğunu belirten Güneş, şöyle devam etti:

Oyun üstünlüğü, skor üstünlüğünü yakaladık. İlk yarıyı farklı bitirmemiz gereken maçta bir gol yedik. İkinci yarı yine oyunun kontrolü bizdeydi ama sonrasında düşüşler başladı. Oyun, pozisyon üstünlüğümüzle yine bizim gol atmamız gerekiyordu. Futbolun talihsiz tarafını yaşayan bir takım olduk. Daha fazla atmamız gereken maçta maalesef berabere kaldık. Bunun son dakikada olması daha da üzüntü verici.

Yenilen golde kimseyi suçlamadığını da sözlerine ekleyen Güneş, hep birlikte puan kaybettiklerinin altını çizdi.