Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar Ayağı TRT Spor Yıldız’da

24.08.2021 - 20:34

Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar Ayağı TRT Spor Yıldız’da

Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar ayağının yayıncısı TRT Spor Yıldız oldu. 4-8 Eylül tarihlerindeki yarışı, TRT Spor Yıldız ekranlarından izleyebilirsiniz.

Futbol dışındaki sporları ekranlara taşıyan TRT Spor Yıldız, Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar ayağını yayınlayacağını açıkladı. 4-8 Eylül tarihleri arasındaki yarışı sadece TRT Spor Yıldız ekranlarından izleyebileceksiniz.

Motokrosun Yıldızları Afyonkarahisar’a Geliyor


Dünya Motokros Şampiyonası Afyonkarahisar ayağını ekranlara taşıyacağını açıklayan TRT Spor Yıldız, Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Motokrosun yıldızlarının Afyonkarahisar’a geleceğini belirten TRT Spor Yıldız’ın paylaşımı şu şekildeydi:

Motokrosun yıldızları Afyonkarahisar'a geliyor! Tony Cairoli...Jorge Prado...Ve birçok dünya yıldızı daha. 4 -8 Eylül'de, TRT Spor Yıldız'da.


2020’de Covid-19 Sebebiyle Türkiye Etabı Yapılmamıştı


Geçtiğimiz yıl birçok spor organizasyonu Covid-19’dan olumsuz etkilenmişti. Dünya Motokros Şampiyonası’nın Türkiye etabı da bu sebeple yapılamamıştı. 2018 ve 2019 yıllarından sonra 2021 yılında yine Afyonkarahisar’da motokrosun yıldızları buluşacak.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl Covid-19’un yarışlara engel olduğunu belirten Akülke’nin açıklamalarında öne çıkan bölümler şu şekilde:

Toplamda 20 yarış yapılacak. Açıklanan takvimde şampiyonanın 11'inci ayağını 4-8 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da biz gerçekleştireceğiz. Afyon Motor Sporları Merkezi'nde 5 gün sürecek etkinliklerde Dünya Motokros Şampiyonası, Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası, Avrupa Motokros Şampiyonası, MX1 ve MX2 yarışları düzenlenecek. Afyon Moto Fest bu yıldan itibaren de Türkiye Moto Fest olarak adlandırılacak. Ulusal olarak başladığımız festivalimizi, önümüzdeki yıllarda uluslararası bir arenaya çevirmeyi planlıyoruz. Bunun da ilk adımını Afyon Motor Sporları Merkezi'ni aynı zamanda uluslararası kamp ve karavan alanı olarak da hazırlıyoruz. Amacımız hem Türkiye Moto Fest'in alt yapısını oluşturmak hem de 2022, 2023 yıllarında da festivali kamp ve karavanla birlikte burayı uluslararası arenaya açmak. 2020 yılındaki 100 bin seyirci hedefimizi, 2021'de hedef olarak değil, reel olarak görüyoruz. Bu yıl 100 bin izleyiciye, 5 gün içerisinde kavuşacağız.