Premier Lig 2022/23 Sezonundan İtibaren beIN Sports’ta

24.08.2021 - 12:25

Premier Lig 2022/23 Sezonundan İtibaren beIN Sports’ta

İngiltere Premier Lig yayın hakları, önümüzdeki sezondan itibaren beIN Sports’a geçiyor. 2022/23 sezonundan 2024/25 sezonu sonuna kadar İngiltere Premier Lig beIN Sports ekranlarında olacak.

Son dönemde içerik konusunda eleştirilen beIN Sports, güçlü bir hamleyle dikkat çekmeyi başardı. Önümüzdeki sezondan itibaren İngiltere Premier Lig maçlarının 3 yıl boyunca beIN Sports’ta olacağı açıklandı. 20 yıldır Saran Group elinde bulunan Premier Lig, böylece el değiştirmiş oldu.

İngiltere Premier Lig beIN Sports’ta


beIN Sports yaptığı paylaşımla İngiltere Premier Lig yayın haklarını satın aldığını açıkladı. 3 yıl boyunca mücadelelerin beIN Sports’ta olacağını açıklayan başarılı kanalın yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

İngiltere Premier Ligi, #beINSPORTS'ta! Futbolseverler, Premier Lig'in keyfini 2022-2023 sezonundan 2024-2025 sezonunun sonuna kadar üç yıl boyunca beIN SPORTS Türkiye'de çıkaracaklar! #PL



Futbol Evine Dönüyor

beIN Sports’un başarılı yorumcularından Bülent Timurlenk, Premier Lig maçlarının beIN Sports’ta yayınlanacak olmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bülent Timurlenk’in yaptığı açıklamalar şu şekildeydi:

Bülent Timurlenk: İngilizlerin sloganını emanet alayım mı? 'Football is coming home!'... Futbol evine dönüyor. Türkiye'de futbolun evi Digiturk, beIN SPORTS. Bu anlaşmayı yapan, emeği geçen herkese teşekkürler. Ekip arkadaşlarımız bu konuda sınırsız tecrübeye sahip; editörler, spikerler. Sadece maçları yayınlamıyoruz, liglerdeki hikayelere yer vermeye çalışıyoruz. Maç sadece 90 dakika değildir. Bu işin hikaye, magazin tarafı da bizde hep işlenmiştir. Bu olaya bir kültür olarak bakmak lazım. Oyunu, topu icat edenlerin ligi.


Sadettin Saran Sinyali Vermişti


Yaklaşık 1 ay önce Playspor Youtube kanalına konuk olan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, bu yayında İtalya Serie A yayın haklarını satın aldıklarını açıklamıştı. Premier Lig yayın haklarının 20 yıldır kendilerinde olduğunu belirten Saran, bunun hep böyle gitmeyeceğini ve Premier Lig yayın haklarının da el değiştirebileceğini dile getirmişti.

beIN Sports, önümüzdeki sezondan itibaren Premier Lig maçlarını ekranlara taşıyacak. Bunun yanında Ligue 1 ve Bundesliga heyecanı da beIN Sports ekranlarında yaşanacak.