Sky Sports Uygulamasında Borussia Dortmund-Bayern Münih Maçı Dikey İzlenebilecek

17.08.2021 - 17:26

Sky Sports Uygulamasında Borussia Dortmund-Bayern Münih Maçı Dikey İzlenebilecek

İngiltere ve İrlanda’da Almanya Süper Kupası yayıncısı Sky Sports, Der Klassiker’in mobil uygulamadan dikey izlenebileceğini futbolseverlerle paylaştı. Ayrıca karşılaşmanın bu formatta ücretsiz izleneceği de Sky Sports tarafından açıklandı.

Almanya Süper Kupası’nda Borussia Dortmund ile Bayern Münih, bugün 21.30’da kozlarını paylaşacak. Mücadelenin İngiltere ve İrlanda’daki yayıncısı Sky Sports, 9:16 formatında mobil yayına imza atacağını duyurdu. Bu yayının İngiltere ve İrlanda’da ücretsiz izlenebileceğini açıklayan Sky Sports, bu formattaki yayını ilk kez elit seviyede bir maçta deneyecek.

Geleneksel Spor Yayıncılığı 16:9 Formatında


Spor yayıncılığının geleneksel versiyonu 16:9 formatında. Sky Sports’un 9:16 formatı, maçın bir portre gibi izlenmesini sağlayacak.

Dikey maç yayınını tecrübe edecek olan İngiltere ve İrlanda’daki futbolseverlerin deneyimlerini sosyal medyada paylaşmaları bekleniyor.

Dikey Format Türkiye’de Gain Tarafından Deneniyor


Geleneksel yayınlara alışan kitle için dikey formatta herhangi bir şey izlemek çok kolay değil. Öte yandan Türkiye’de bu formatta yayını 30 Aralık’ta yayın hayatına başlayan Gain platformu denedi. Bazı dizileri dikey formatta ekranlara taşıyan Gain’in bu formatına ilk etapta alışmak çok kolay olmadı.

Sky Sports tarafından denenecek dikey formatta maç deneyiminin ilerleyen yıllarda Türkiye’de de denenebileceği tahmin ediliyor. İlk olarak 2019’da Bundesliga’da denenen ve mobilden daha rahat maç izlenilebilmesi için ortaya çıkan dikey formatın, Borussia Dortmund-Bayern Münih mücadelesinde nasıl bir deneyim sunacağı merakla bekleniyor.

Borussia Dortmund-Bayern Münih Maçının Türkiye’de İki Yayıncısı Var


Sky Sports’un yeni bir teknolojiyi deneyeceği Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasında oynanacak Süper Kupa maçının Türkiye’de iki yayıncısı bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Almanya Kupası yayın haklarına sahip kanalların yayınladığı Almanya Süper Kupası, bu yıl lig yayıncıları tarafından ekranlara getirilecek.

Türkiye’de Bundesliga’nın yayıncıları olan beIN Sports ve Tivibu Spor karşılaşmayı ekranlara taşıyacak. Bugün 21.30’da başlayacak mücadele, Tivibu Spor 2 ve beIN Sports HD 3 ekranlarından naklen izlenebilecek.