TFF’den Yayın Talimatında Rekor Sürede Değişiklik

15.08.2021 - 19:29

TFF’den Yayın Talimatında Rekor Sürede Değişiklik

TFF, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe soktuğu yayın talimatını 1 günde değiştirdi. Yeni talimatta kulüpler isterlerse yayıncı kuruluşu tesislere almayabilecek.

Gazeteci Emrah Kayalıoğlu, TFF’nin yayın talimatıyla ilgili bir paylaşım yaptı. Sezon öncesinde TFF,  kulüplere yayıncı kuruluşu tesislerine almayı talimatla şart koştu. Ancak gelen tepkiler üzerine talimat 24 saat sonra değiştirildi. Yeni talimata göre kulüpler istemezse yayıncı kuruluş beIN Sports’u idmanlarına almayabilecek.

Eski Madde


TFF’nin yayıncı beIN Sports’a kolaylık sağlanmasını belirten ama tam 1 gün sonra yürürlükten kaldırılan madde şu şekildeydi:

“Kulüpler, Yayıncı Kuruluşa tanınan tüm hak ve yetkilere uygun hareket etmek, basına açık tüm antrenman ve etkinliklerine resmi yayıncı kuruluş görevlilerinin katılmasına izin vermek….”

Yeni Madde


Kulüplerin bu maddeye sıcak bakmamasının ardından, TFF tam 1 gün sonra bu maddeyi kaldırdı. Yeni maddede kulüpler isterlerse yayıncı kuruluşa idmanda yer vermeyebilecek. Yeni madde şu şekilde:

Kulüpler, yayıncı kuruluşa tanınan tüm hak ve yetkilere uygun hareket etmek, yayıncı kuruluş görevlilerinin görevlerini yerine getirmelerini engelleyici veya zorlaştırıcı tutum ve davranışlardan kaçınmakla yükümlüdür….

TFF Nasıl Yönetiliyor?

Gazeteci Emrah Kayalıoğlu, TFF’nin yayın talimatıyla ilgili bir paylaşım yaptı. TFF’nin nasıl yönetildiğini en iyi örnekleyen durumun bu olduğunu belirten Kayalıoğlu’nun paylaşımı şu şekildeydi:

TFF nasıl yönetiliyor için verdiğimiz örnekler zincir olacak. İşte son halka: 11 Ağustos'ta yayınlanan, Süper Lig ve 1.Lig yayın talimatı... Konumuz 7.madde 8.fıkra. Bu da aynı fıkranın 12 Ağustos'ta apar topar telefonla yapılan Yönetim Kurulu toplantısı ile değiştirilen hali. Bir günlük ömrü olan talimat yazıyorlar. Arada ne oluyor? Kulüpler tepki gösteriyor. "TFF, benim antrenmana kimi alıp almayacağıma nasıl karışır, orası özel alanımız. TFF ile ne ilgisi var" ve daha fazlasını söylüyorlar. TFF'de "Biz ne yaptık?" noktasına gelip apar topar talimat değiştiriyor. Neyse ki, talimatları yayınlandığında yetişirsek (!!!) bilgisayara indiriyoruz da, bu komikliği (artık başka tanımı yok herhalde) yakalayabiliyoruz.