Nihat Özdemir: beIN Sports Ödemeyi Yaptı

12.08.2021 - 13:53

Nihat Özdemir: beIN Sports Ödemeyi Yaptı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports Haber’de soruları yanıtladı. beIN Sports’un ödemeyi yaptığını belirten Özdemir, korsan yayın konusuna da değindi.

Bir süredir gündemi meşgul eden beIN Sports’un TFF’ye ödeme yapmama sorunu, bugün itibarıyla sona ermiş görünüyor. Zira Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports Haber’e verdiği özel röportajda ödemenin yapıldığını açıkladı. Kulüplere de paranın Perşembe 14.00 itibarıyla gönderileceğini belirten Özdemir, önümüzdeki dönemde yapılacak ihaleye ve korsan yayın konusuna da değindi.

Yayına Geldiğimde Para Gelmek Üzereydi


Perşembe günü saat 13.30’da beIN Sports Haber’in konuğu olan Nihat Özdemir, yayına geldiğinde yayıncı kuruluşun ödemeyi yapmak üzere olduğunu açıkladı. 

Yayına geldiğimde beIN Sports’tan para gelmek üzereydi. İnşallah gelmiştir. Süper Lig ve alt liglerdeki takımlara saat 14.00’te ilk avansı ödemiş olacağız. Ağustos ayında önemli bir miktar daha alıp, ödemeleri tamamlayacağız.

Korsan Yayın Biterse Herkes Kazanır


Korsan yayın konusuna da değinen Nihat Özdemir, devletin yeni bir yasa çıkarması gerektiğini vurguladı. Nihat Özdemir’in konuyla ilgili açıklaması şu şekildeydi:

Yetkililer, bizlerle bir araya gelerek yeni yasaların çıkmasını sağlamalı. Kaçak yayınlarla ilgili sorunu çözebilirsek devletimiz, kulüplerimiz ve Digiturk kazanır.

31 Aralık 2021’e Kadar Yeni İhaleyi Yapacağız


İhale sürecinden de bahseden Nihat Özdemir, yeni ihalenin 31 Aralık 2021’e kadar yapılacağını açıkladı.

Bu sene Digiturk ile imzaladığımız sözleşmenin son senesi. Bunu bitireceğiz ve bu senenin Aralık ayına kadar yeni 5 yıllık ihaleyi yapacağız. Bununla ilgili komisyonu oluşturduk. Çalışmalara başladık ve 31 Aralık 2021’e kadar yeni 5 yıllık ihaleyi yapacağız. Hedefimiz; ligin marka değerini arttırarak bu ihaleyi sonlandırmak. Ne kadar iyi bir rakamla sonlandırırsak Türk futbolu için o kadar iyi olacak çünkü kulüplerin en büyük gelir kaynağı yayıncı kuruluştan gelen paradır.

Nihat Özdemir Digiturk ile anlaşma sürecinin zorlu geçtiğini ve bugün itibarıyla 5’inci yılın anlaşmasını imzaladıklarını dile getirdi. 4 yıl boyunca Digiturk’un anlaşılan rakamı ödediğini de sözlerine ekleyen Nihat Özdemir, Digiturk’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.